2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A helyi lakosok, cégek, vállalkozók és az önkormányzat adakozásából gyûlt össze a pénz – több mint 400 ezer forint – a defibrillátorra, amelyet a napokban átadtak használóinak, az esztári polgárõr egyesületnek, illetve az egészségügyi dolgozóknak.

Egy véletlen találkozás következményeként jótékonysági akcióba kezdett olvasónk.

Hajdú-bihari polgármesterek szerint pusztán önerõbõl a településeik vajmi kevésre jutottak volna.

Eltörölték a maximális értékhatárt, a kötelezõ energiatanúsítványi elvárásokat, és a közmûvesítés sem lesz feltétlenül elvárás a csokos ingatlanok esetén - hangzott el egy hétfõi sajtótájékoztatón.

A(z) kep2.jpg megjelenítése 10 kórház és 3 mentõállomás, köztük a Berettyóújfalui és a Biharkeresztesi mentõállomás, valamint a Debreceni Egyetemi Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Intézete is részesült a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program országos pályázatának összesen 20 millió forint értékû támogatásában. Ezzel 315-re nõtt azon támogatott intézmények száma, amelyek az elmúlt 12 évben összesen 550 millió forint értékben kaptak új eszközöket a  gyermekek hatékony gyógyításának elõsegítéséhez. Hajdú-Bihar megyében az elmúlt 12 év alatt 18 gyermek-egészségügyi intézményt támogatott a K&H gyógyvarázs, összesen 26,8 millió forint értékben.

Jövõ péntekig nyújthatják be a gazdálkodók az uniós támogatáshoz szükséges egységes kérelmeiket, ezek kitöltésében körülbelül 650-700 falugazdász segít – errõl Gyõrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke beszélt az M1 aktuális csatorna szombati mûsorában.

A rendkívüli kormányzati intézkedések terhére 810 millió forintot különített el a pénteken a Magyar Közlönyben megjelent határozatában a kormány a 2015-ös költségvetésben a Magyar Görögkatolikus Metropólia megalakulásával kapcsolatos infrastruktúra kialakítása érdekében.

A mezõgazdasági kibocsátás mintegy tizenhárom százalékát a baromfiágazat adja.

Az Európai Bizottság ez év április 29-én kelt rendeletében a sertéshús magántárolási támogatási kérelmek beadását a május 2-8. közötti idõszakra felfüggesztette, az intézkedés pedig május 8-án lezárul – közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) sajtóirodája az MTI-vel pénteken.

Mintegy 2 milliárd forint átutalása kezdõdõdött meg több mint 5 ezer gazdálkodónak az anyajuhtartás és az anyajuh de minimis támogatás keretében – közölte a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az MTI-vel.

Csak egyike az elérhetõ uniós forrásoknak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP).

Az Otthon melege program társasház-felújítási alprogramjában április 30-tól lehet pályázni az 5-60 lakásos társasházak energiahatékonysági támogatására – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel.

Módosul a tanyabusz-program: a teljes 2007-2013-as ciklusban a vidéki alapszolgáltatások fejlesztését szolgáló intézkedésekre kifizetett támogatások összege meghaladta a 37 milliárd forintot, amely most kiegészül az új tanyabusz rendelet tizenötmilliárd forintos forrásával – közölte a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelõs államtitkársága kedden az MTI-vel.

Mintegy 1,8 milliárd forintot csoportosított át egyes önkormányzatok számára mûködõképességük megõrzése érdekében a kormány.

Összesen 35 milliárd forint vidékfejlesztési támogatásra ír ki új pályázatokat a Lázár János vezette Miniszterelnökség.

Közzétették a kormány honlapján a kisforgalmú gyógyszertárak mûködési támogatásának négyhavi adatait, ezek alapján csaknem 182 millió 770 ezer forintot kapnak összesen a patikák.

Milliókat is bukhatnak2015-04-18 10:07:27

Saját magukat hibáztathatják azok az agrár-környezetgazdálkodásban (akg) érintett termelõk, akik most jelentõs támogatási összegektõl esnek el – derül ki a Miniszterelnökség agrárszektor.hu-nak adott állásfoglalásából.

Megindult az egységes agrártámogatási kérelmek beadása április 1-jén, mostanáig körülbelül 900 ezer-1 millió hektárra adtak be kérelmet, illetve kezdték el a beadást – közölte Gyuricza Csaba, a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke az M1 aktuális csatorna csütörtök esti mûsorában.

Már 27 ezer pályázó támogatásáról döntöttek az elavult háztartási gépek, kazánok és nyílászárók cseréjére tavaly szeptemberben meghirdetett Otthon Melege Programban – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel.

A kormány döntése értelmében 9,6 milliárd forintot kapnak azok a kétezer lakosnál nagyobb települések, amelyek kimaradtak az adósságkonszolidációból, a pályázatok a nyár elején jelennek meg – jelentette be Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormány rendkívüli mûködési támogatásban részesíti azokat az önkormányzatokat, amelyek 2008-2009-ben játszótérépítésre igényeltek támogatást, de az igényelt pénzeket az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) által feltárt szabálytalanságok miatt vissza kell fizetniük – közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Huszonötmillió forint keretértékben könyvszakmai vállalkozások üzleti tevékenységének elõsegítésére pályázatot hirdet az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) forgóeszközhitel felvételével kapcsolatos kamattámogatásra.

Egyes agrártámogatásoknál a beadott dokumentumok hiányosságait csak egyszer lehet pótolni, ettõl többszöri hiánypótlást a miniszter sem engedélyezhet rendeletben – egyebek mellett ezt tartalmazza, az az agrártámogatásokat módosító törvény, amelyet hétfõtõl kell alkalmazni.

A minap kapott szárnyra a hír, mely szerint gazdák garmadája bukhatja el az uniós (a terménydiverzifikációhoz és a zöldítéshez kötött) támogatást, ami hektáronként 81,3 euró. Alaposan felkavarta az állóvizet az agrarszektor.hu-n megjelent, majd több médium által átvett írás, melynek szerintem nagyobb lehet a füstje, mint a lángja. Tarnavölgyi Gergely jegyzete.

Kabán minden egyes feltételnek való megfelelés újabb ezer forint támogatást jelent.

« 1. oldal »  Következő »