2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

2014-ben eredetileg 2 százalékos növekedéssel kalkulált a kormányzat, ehhez képest azt látjuk, hogy 3 százalék feletti növekedés várható, bízunk benne, hogy jövõ évi 2,5 növekedést is meghaladhatja a tényszám - mondta Banai Péter Benõ.

Összesen 2068 önkormányzat részesül szociális tûzifa-, illetve kõszén támogatásban Pintér Sándor belügyminiszter döntése alapján; a tárcavezetõ hárommilliárd forintot osztott fel a települések között.

Egymilliárd forintból támogatják a lakások fûtésrendszerének korszerûsítését.

A kormány 1,8 milliárd forinttal összesen 11 ezer diákot támogat az Útravaló ösztöndíjprogram középiskolai és érettségi alprogramja keretében.

Támogatást kaphatnak szociális célú tüzelõanyag (tûzifa és szén) vásárlásához a települési önkormányzatok. Az errõl szóló belügyminiszteri rendelet a Magyar Közlöny csütörtöki számában jelent meg.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület kérésére a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) engedélyezte a Magyar Méhészeti Nemzeti Programban szereplõ támogatási keretösszegek közötti átcsoportosítást.

A fiatal gazdák vállalkozás-indításának támogatását szolgáló keretösszeget 4,5 milliárdról 15 milliárd forintra emelte a kormány, így összesen 1270 ifjú gazda kaphat támogatást.

Jövõ évtõl 2020-ig évente 60 milliárd forint fordítható meghatározott növények termelésére, kertészeti ágazatok és a fehérjenövények termesztésének támogatására – mondta a Földmûvelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelõs helyettes államtitkára csütörtökön Bábolnán, a Gabonatermesztõk Országos Szövetségének konferenciáján.

Magyarországnak is jár az a támogatás, amelyet az Európai Bizottság csütörtöki döntése értelmében az Európai Unió nyújt egyes tejtermékek raktározásához az orosz embargó hatásainak enyhítése érdekében – közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) az MTI érdeklõdésére.

A kicsinek is örülnek2014-08-27 10:59:02

Megyénk kilenc települése örülhet állami támogatásnak.

Mintegy 700 millió forintot kaptak a bíróságok a devizahiteles perek intézésére – derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent egyik határozatból.

Kilencen kaptak 41 milliót2014-08-08 14:56:14

A rendkívüli önkormányzati támogatásokból nem jutott sok a megyénkbe.

Összesen 415 millió forintot csoportosított át a kormány a kiemelkedõ turisztikai vonzerõvel rendelkezõ nyári könnyûzenei fesztiválok egyedi támogatására – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI érdeklõdésére szerdán.

Megjelent az egységes területalapú támogatás összegéhez kötött támogatás felsõ szintjének megállapításáról és a mezõgazdasági munkahelyteremtés elõsegítésérõl szóló határozat csütörtökön a Magyar Közlönyben.

Gyerek ne éhezhessen2014-07-03 12:26:41

Az egyik településen minden kisiskolás rászoruló, a másikon meg alig valaki.

2,6 milliárd forint utalásával kezdõdött meg mintegy ötezer gazdálkodónak a termeléshez kötött anyatehéntartás támogatás kifizetése.

Az Iskolatej Program keretében 263,4 millió forint támogatást fizetett ki a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a napokban a 2013/2014-es tanévre vonatkozó támogatás részeként – tájékoztatta a hivatal kedden az MTI-t.

Június elsõ hetében megkezdte a szõlõültetvény szerkezetátalakítási és -átállítási támogatások kifizetését a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).

A Data-Press Kft. vezette konzorcium borászati minõségellenõrzés fejlesztésére nyert el csaknem 670 millió forint támogatást a Kutatás és Technológiai Innovációs Alapból – közölte a cég kedden az MTI-vel.

Július elsejétõl az Európai Bizottság által a 2014-2020 közötti idõszakra jóváhagyott tervek alapján csökken, illetve megszûnik a fejlesztési adókedvezmény, illetve állami támogatás igénybevételének lehetõsége bizonyos régiókban – hívta fel a figyelmet az RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. pénteki közleménye.

A Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott képzésekhez igényelhetõ támogatásra a beérkezett kérelmek alapján több mint 685 millió forint kifizetését hagyta jóvá.

Milliárdos támogatásból fejlõdik a zöldség-gyümölcs ágazat.

A támogatási program idei keretösszege mintegy nyolcmilliárd forint.

Megkezdik a héjas-gyümölcsûek termesztési támogatásának kifizetését csütörtökön – közölte a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) szerdán az MTI-vel.

Az állatállományokat veszélyeztetõ egyes állatbetegségek megelõzésére és felszámolására nyújtott támogatás 2014. évre biztosított kerete a baromfiágazat tekintetében 2 milliárd forint, az egyéb állatfajok esetében 5,5 milliárd forint.

« Előző « 3. oldal »  Következő »