2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Hajdúhadház polgármestere vegyes érzelmekkel tekint az elmúlt évtizedre.

A demográfiai program egyik, még meg nem valósult fontos eleme az összeg növelése a jelenlegi 64 125 forintról 300 ezer forintra - emlékeztetett a Magyar Nemzetben Révész Máriusz, a program kidolgozásáért felelõs munkacsoport korábbi vezetõje. A fideszes politikus a javaslatok közül kiemelte a gyed rugalmasabbá tételét is.

A Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a 18. héten egyes, kizárólag nemzeti forrásból finanszírozott jogcímeken 186,5 millió forint támogatást fizetett ki.

Április 30-áig igényelhetnek állami támogatást azok a kereskedõk, akik a Patkós-Cassa Kft. ügyfelei voltak, vagy olyan pénztárgépet rendeltek, amelynek késõbb visszavonták az engedélyét.

12,5 milliárd forinttal jutalmazzák azokat a településeket, amelyek jól gazdálkodtak.

A Belügyminisztérium által meghirdetett szociális tûzifa-támogatás lehetõségét igénybe véve Körösszegapátiban is kaptak fát a rászorulók.

Korszerû kémiai laboratórium kialakítására 328,9 millió forint európai uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében Berettyóújfalu. Az önkormányzat közleménye szerint az Arany János Gimnáziumban épül meg a laboratórium, ahol 2200 helyi diák kísérletezhet majd.

November 30-ig, szombatig jelezhetik támogatási igényüket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál (NMHH) a digitális átállás második ütemében érintettek – tájékoztatta az NMHH kommunikációs igazgatója szerdán az MTI-t.

A megye városainak szociális és funkcióbõvítõ beruházásaira közel 3 milliárd forintot szavazott meg a kormány.

Illusztráció
Debrecen – A kérelmet csak elektronikus úton, ûrlapkitöltõ segítségével, ügyfélkapun keresztül lehet beadni.

Egymilliárd forintot csoportosítanak át a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból. A cél a kkv-szektor hitelezésének az elõsegítése és a kezességvállalási díjak támogatásának a növelése – derül ki a kormány augusztus 12-re datált határozatából, amely hétfõn jelent meg a Magyar Közlönyben.

Lekerült a napirendrõl a bankok „puccsszerû” helyzet elé állítása, tárgyalásokat kezdenek a pénzintézetekkel, és nem hárítják rájuk az árfolyamváltozásból eredõ 1100 milliárdot – nagyjából ennyit tudni a kormány terveirõl.

 

Összesen 5 milliárd forintra pályázhatnak azok a fiatalok, akik vállalkozást akarnak indítani Magyarországon - mondta el a Fidesz szóvivõje, Selmeczi Gabriella.

 

A lakásárak az elõzõ évtized elsõ felének szintjére csökkentek, így sokak számára vonzó lehet vásárlásban gondolkodni. Felmerül ugyanakkor a kérdés, hogy az új építésû vagy éppen a használt ingatlanok bizonyulnak-e jobb választásnak. Továbbá azt is mérlegelni kell, milyen piaci potenciál rejlik egy felújítandó állapotú ingatlanban. Egy biztos, az állami támogatások térnyerése sokat segíthet a számos eldöntendõ kérdésben.

A 2011-ben megnyert 29.129 490 Ft TÁMOP-os pályázat után ismét húszmillión felüli támogatást tudhat magáénak a csökmõi Faluház és Könyvtár. Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott "Bihari Intézmények Együttmûködése" címû, TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0024 jelû pályázatát a Humán Erõforrás Programok Irányító Hatósága 21.279.580 Ft összegû támogatásra tartotta érdemesnek. A pályázati pénzt a kulturális intézmény tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásának részvételére használhatja fel.

              

Február 1-tõl csak elektronikus úton nyújthatók be kifizetési kérelmek
Debrecen – Február 1-tõl csak elektronikus úton nyújthatók be kifizetési kérelmek számos beruházási támogatásnál.

Egykulcsossá vált az illetékek mértéke a lakásvásárlás után, amivel egy csapásra mindenki egy lapostévé árát veszítette el, aki új lakást vásárol, persze mint mindig, most is vannak kivételek. Az energetikai tanúsítvány elkészítését azonban szinte senki nem úszhatja meg január elseje óta. A kamatok azonban várhatóan csökkennek majd, és az állam is egy kedvezõbb támogatási rendszerrel kedveskedik az új évben. Lássuk, mire kell készülnünk a lakáspiacon 2013-ban.

Felforgatja egy család életét, ha az egyik szülõ mindennap 200 kilométert utazik a munkába? Mire elég egy nap annak, aki négy órát ingázik a munkahelye és otthona között? A kormány jelentõs támogatást adna azoknak, akik hajlandóak utazni legalább 100 kilométert csak azért, hogy legyen munkájuk. A rutinosak szerint ezt megszokni nem lehet, aki csak teheti, az költözzön.

Továbbra is lehet kérelmeket benyújtani a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz, annak ellenére, hogy május 15-én lejárt a szankciómentes egységes kérelem beadási ideje - közölte az hivatal szerdán.

Szakértõk szerint a vidéki lakásvételnél nagyobb vissza nem térítendõ támogatással számolhatnak a vevõk, mint egy hasonló értékû fõvárosi ingatlannál.

Budapest, 2011. december 7., szerda (MTI) – Január elsején lép hatályba a kormány rendelete a lakásépítési támogatásról, s ezzel újra indul a szociálpolitikai kedvezmény a gyermekes, illetve gyermeket vállaló családok számára. A Magyar Közlönyben 145. számában megjelent lakásépítési támogatásról szóló kormányrendelet szerint vissza nem térítendõ támogatás igényelhetõ a 2010. január elseje után építési-, illetve használatbavételi engedélyt kapott lakás bekerülési költségére vagy vételárára akkor, ha a négyzetméter ár nem haladja meg a nettó 300 ezer forintot, alacsony energiafogyasztású lakás esetén a 350 ezer forintot.

 

 


Egyelõre nem tudni, hogy a kormány mibõl tömi be azt a lyukat, ami az útpénztár idei költségvetési támogatásának elvétele miatt keletkezik. A fejlesztési tárca szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium az illetékes a kérdésben, az Állami Számvevõszék szerint viszont a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak kéne tudnia a választ. A használatarányos útdíj megoldást jelenthetne, de a rendszer nincs megfelelõen elõkészítve.

Megszûnt a gázártámogatás, életbe lépett a chipsadó, kibõvült az Alkotmánybíróság, börtönbe zárhatók a sporthuligánok, és megkezdõdött a 2011/2012-es tanév - változások szeptember 1-jétõl.

A Procter & Gamble és a CBA közös kezdeményezése, „A közösség szíve (köszi)” program tavaly õszi gyûjtõakciójának egyik nyertes településén, Komádiban a Gyermekotthonban átadták a lakók életkörülményein javító mûszaki cikkeket (2 db mosógép, 2 LCD televízió) és készségfejlesztõ eszközöket, játékokat.

Debrecen - Összesen közel 200 millió forintot fordítottak könyvtár-fejlesztésre.

« Előző « 4. oldal »  Következő »