2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Budapest, Hajdú-Bihar - Önkormányzatok, illetve többcélú kistérségi társulások intézményfejlesztési, -felújítási támogatásáról döntött a belügyminiszer.

Berettyóújfalu, (MTI) - Energiatakarékos közvilágítási LED-lámpatesteket gyártó üzemet épít uniós támogatással Berettyóújfaluban a helyi Mezeivill Kft.; az 50 százalékos támogatottságú, csaknem 600 millió forintos beruházás alapkövét Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára helyezte el szombaton.

Létavértes és Derecske közösen nyújtott be pályázatot közmûvelõdési feladatok ellátására, melynek keretében önerõ nélküli, százmillió forint támogatásban részesültek. A pályázat eddigi eredményeirõl Derecskén a Mûvelõdési Központ és Könyvtár igazgatója, Dr. Fülepné Sipos Ilona Eszter számolt be.

Idén már a hetedikesek is igényelhetnek ingyen ebédet az iskolában - tudta meg az RTL Híradó. A kormány ugyanis bõvítette azok körét, akik részesülhetnek önkormányzati ebédtámogatásban.
Váratlanul visszavonta támogatását a kaliforniai partok mentén tervezett olajfúrásoktól az állam kormányzója, Arnold Schwarzenegger, aki a Mexikói-öbölben történt környezeti katasztrófával indokolta döntését.

Befizetni április 15-ig lehetett a krízisalapba, míg segélyt igényelni április végéig – hívta fel a figyelmet az MR1-Kossuth Rádió.

Hivatalosan csak január 15-ödike után derül ki, hogy az Európai Unió hozzájárul-e a magyar kormány áfacsökkentéséhez a távhõszolgáltatásban, ám ennek ellenére a DH Zrt. az eddigi 18 helyet az 5 százalékos kulcsot alkalmazza a januári számlákban.

Az elmúlt egy hónapban tovább nõtt a Jobbik támogatottsága, amely a biztosan szavazó, pártválasztók körében már 10 százalékos - derül ki a Századvég-Forsense június közepén készített reprezentatív felmérésbõl.

Hajdú-Bihar - Összesen 1 milliárd forintot nyert két uniós pályázaton Hajdúszoboszló, Püspökladány és Berettyóújfalu szakképzési társulása.

A megújuló energia felhasználását ösztönzõ lakossági energiatakarékossági program, no meg a háztartási energia drágulása hatására idén négyszer annyian nyújtottak be pályázatot, mint tavaly. A pályázók zöme napkollektor mûködtetésével csökkentené költségeit, de akad szakértõ, aki szerint ez tévút. A hatóságok mindenesetre nem túl rugalmasak.
Gázár támogatás 20092008-12-03 15:21:34

A lakossági terhek enyhítését célzó gázár-és távhõ támogatási rendszerben 2009. évben is a háztartás egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelme alapján jogosultak a családok a szociális támogatásra.

Debrecen -

A történelmi bázisjogosultsággal rendelkezõ gazdálkodóknak érdemes tudni, hogy mi is a termeléstõl elválasztott támogatások esetében a támogatás elõfeltétele.

Debrecen — Versenyképes szaktudás birtokában a 29 fõbõl már többen elhelyezkedtek a régióban. A program költségvetése 546 ezer euró volt, 410 ezer euró támogatással.

Mezõsas -

Negyvenöt általános iskolás napi utaztatását oldaná meg, ha a mezõsasi önkormányzat az azóta bezárt iskola felújítására kapott közel 18 milliós hazai forrású támogatást iskolabusz beszerzésére fordítaná.
« Előző « 5. oldal »