2024. április 24. Szerda, György.
 

Hosszú ideig nem volt néptánctanára a település iskolájának, most azonban Debreczeniné Bittó Angéla magyar és Grósz György román táncoktató személyével megoldódott a probléma.

Reformkori táncok2015-03-16 08:22:59

A reformkorban divatos magyar társastáncokat mutattak be és tanítottak az érdeklõdõknek szombat délután a Kossuth utcai Belvárosi Mûvelõdés Házban.

A fürdõváros hagyományõrzõ közönsége számára is meghozta bõ kosarát az õsz: szüreti táncházban vehettek részt pénteken Hajdúszoboszlón, a Bocskai Rendezvényközpontban, a Kökörcsin Népzenei Együttes és Zsíros Renáta közremûködésével.

Az Esztári Idõsek Klubja számos rendezvényen bemutatta már tehetségét: legutóbbi büszkeségük, hogy június 21-én a Szeghalmon megrendezett VI. Országos Szenior Táncversenyen arany minõsítést szereztek, és Szeghalom város különdíját is megkapták, ahol közel 40 csoport mérette meg magát.

Megyei tehetségkutató táncversenyt rendeztek hétfõn Hajdúszoboszlón, a Bocskai Rendezvényközpontban.

 

Ovisok szõlõfürtös napja Földesen
Földes – Az õszt köszöntötte szüleik társaságában Földes százötven óvodása pénteken. A tizenötödik alkalommal megrendezett Szõlõfürtös Napon igazi szüreti idõjárás és hangulat várta az õszt köszöntõ gyerekeket.

 

 

Színes falunap Sápon2012-08-12 21:53:29

Színes falunap Sápon
Sáp – A falunap egy olyan nap, amely a közösség, a falu napja, az együttlét, a találkozások lehetõsége és ünnepe. Benamy Sándor író és Bojtor Imre magyar nóta énekes szülõfaluja szombaton rendezte meg hagyományos falunapját.

X. falunap Pocsajban2012-08-12 21:48:07

 

X. falunap Pocsajban
Pocsaj – Tizedik alkalommal rendezte meg Pocsaj a falunapot a községben – augusztus második hétvégéjét most is a várva várt falunappal ünnepelték a helyiek. A találkozón részt vettek a község testvértelepülésérõl, Tomestibõl érkezõ vendégek is.

 


Pocsaj – Elbúcsúztak óvodai éveiktõl a pocsaji Kikelet és Mesevár óvoda ovisai a hét végén.


Hajdúnánás – A Hajdú-Bihar Megyei Polgárõr Szövetség elnöksége június 9-én szombaton tartotta meg a XX. Megyei Polgárõr Napját a hajdúnánási Sportpályán.


Furta – A Hajdú-bihari Naplóban már megjelent, hogy a hímzõ szakkör felébredt álmából Furtán. A Juhász Erzsébet Hagyományõrzõ Egyesület tavaly július 21-én alakult, a 10 éve elhunyt Varga Dánielné Juhász Erzsébetrõl, a népmûvészet mesterérõl neveztük el.

Berettyóújfalu – A Mezei-Vill Futsal Club nem csupán nagyszerû eredményeivel büszkélkedhet, hanem azokkal a táncoslányokkal is, akik a mérkõzések elõtt és félidõben a hangulatért felelõsek.

Már nyolcadik alkalommal rendezték meg december 14-én a Komádi Barsi Dénes Általános Iskolában a „Minerva” és a „Leg-a láb” Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény táncos évzáróját mesélte Szabó Csaba intézményvezetõ.

A mozgásért, a kikapcsolódásért állt össze az a kis csapat Csökmõn, akiket a komádi Pálfi Franciska tanít a showtánc elemeire.

« 1. oldal »