2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Az etetõket nemcsak a madarak, de a macskák és a mókusok is látogatják. Hogyan tarthatjuk távol õket?

November utolsó hetében téliesre fordul az idõ. Már hétfõn, Katalin napkor is több helyen várható hózápor. Majd a hét további részében is jellemzõen csapadékos lesz az idõ, helyenként esõ, másutt havas esõ, havazás valószínû. Megerõsödhet, viharossá is fokozódhat a szél, s jelentõs lehûlésre is készülni kell. Néhol napközben is csak 0 fok lehet, a leghidegebb órákban pedig akár mínusz 9 Celsius-fokig is csökkenhet a hõmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Százezren tanulhatnak majd a hólapátolás és jégmentesítés mellett. A képzések március 31-ével zárulnak.

A közlekedésben a téli idõszak igényli a legtudatosabb felkészülést, az autósoktól és a gyalogosoktól egyaránt. Egyre rosszabbá és kiszámíthatatlanabbá válnak az út- és látási viszonyok, amelyekhez minden közlekedõnek alkalmazkodni kell.

Alig fejezõdött be a Nyírerdõ közfoglalkoztatási programja, kezdõdik a másik.

A biztonság egyik alapkövetelménye a gumik kifogástalan állapota.

Hortobágy – Fecskefigurát és mûfészket is készíthetnek a gyerekek jövõ szombaton a Hortobágyon, ahol a délre induló fecskéket     búcsúztatják.

 


Hajdú-Bihar - Az országban és megyénkben is sok helyen hóátfúvások nehezítették a közlekedést.

Beszakadt két gyerek alatt a jég vasárnap a gyõri Ady-városi tavon. A kamaszok a parttól néhány méterre mentek rá a vékony jégre, ezért nem esett bajuk. A fiúkat az arra járók segítették ki a nyakig érõ vízbõl, mielõtt a tûzoltók odaértek.
Sorozatos tömegkarambolok2010-02-15 18:10:29
Nehezebb csúszós úton vezetni, mint szárazon, de azért nem lehetetlen. Kattintson néhány jó tanácsért!
Több mint 150 holttestet találtak eddig a mentõalakulatok Afganisztán északi részén, ahol hétfõn lavinák zúdultak a fõvárost, Kabult összekötõ forgalmas hegyi út több részére, és számos jármûvet betemettek - közölték szerdán a tartományi hatóságok.
Három útszakaszon továbbra sem lehet közlekedni Észak- Magyarországon a hóátfúvások miatt. A járhatatlan utak mellett továbbra is vannak olyan szakaszok, amelyeken csak nehezen lehet közlekedni.

Meglátta árnyékát a Fõvárosi Állatkert mackója.

Harapja a hideg az aszfaltot2010-02-01 18:55:30
Hivatalosan csak január 15-ödike után derül ki, hogy az Európai Unió hozzájárul-e a magyar kormány áfacsökkentéséhez a távhõszolgáltatásban, ám ennek ellenére a DH Zrt. az eddigi 18 helyet az 5 százalékos kulcsot alkalmazza a januári számlákban.

A hétfõ estére, kedd reggelre jósolt ónos esõ miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. sószóró jármûvei hamarosan megkezdik a megelõzõ szórást. Azt kérik a közlekedõktõl, hogy ha elered az esõ, csak akkor keljenek útra, ha halasztha- tatlan dolguk akad.

« Előző « 3. oldal »  Következő »