2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Vasárnap lép életbe az a Btk.-módosítás, amely szerint a 18. életévüket be nem töltöttek sérelmére elkövetett szexuális bûncselekmények közül az öt évnél súlyosabban büntetendõek soha nem évülnek el, a kisebb súlyúaknál pedig az elévülés határidejébe nem számít be az a tartam, amíg a tizennyolcadik életévét be nem tölti vagy be nem töltötte volna a sértett.

December 6-án lépett hatályba a végrehajtási törvény újabb módosítása, amely kimondja: nem akad meg a devizahiteles lakással kapcsolatos végrehajtás akkor, ha a végrehajtást helyi önkormányzat, illetve az önkormányzat vagy az állam kizárólagos tulajdonában lévõ cég kéri, vállalva az ingatlan felújítását és munkaerõ-piaci célú bérbeadását.

Az emberek megkérdõjelezik a távközlési adó kiterjesztésének ésszerûségét, ezért az ebben a formában nem vezethetõ be, így módosítani kell a parlament elõtt fekvõ adótörvény-javaslatot – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában.

Az Európai Bíróság gyakorlata alapján a kormány arra törekszik, hogy a devizahitel-szerzõdések tisztességtelen feltételeinek kiküszöbölésével tartsa fenn a megkötött szerzõdéseket – olvasható a pénteken az Országgyûlés elé benyújtott törvényjavaslat általános indoklásában.

 

Véget érhetnek a távolléti díjjal kapcsolatos bizonytalanságok? Akár már júniusban hatályba léphet az Mt.-t módosító törvény. A törvényjavaslat módosító indítványairól június elsõ hetében szavaznak a képviselõk.

Budapest, 2013. április 8., hétfõ (MTI) – Három hónapra kizárják a közfoglalkoztatásból azokat, akiknek a gyermeke nem tesz eleget a tankötelezettségének, illetve azokat, akik nem tartják rendben lakókörnyezetüket – az Országgyûlés hétfõn 242 igen, 54 nem szavazat és 8 tartózkodás mellett fogadta el az errõl szóló javaslatot.

Budapest, 2011. november 20., vasárnap (MTI) – Benyújtotta a nemzeti erõforrás miniszter az Országgyûlésnek a nemzeti felsõoktatásról szóló törvényjavaslatot, az indítvány szerint a kormány engedélyével költségvetési és nem költségvetési szervként mûködõ felsõoktatási intézmény is egyesülhetne a jövõben, és állami intézményeket a kormány kiemelt felsõoktatási intézményeknek minõsíthetné. A javaslat rögzíti a hallgatói kategóriákat, és azt, hogy egy felvételi eljárásban öt helyre lehetne majd jelentkezni.

« 1. oldal »