2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Fokozott odafigyelésre kéri az állattartókat az Orpheus Állatvédõ Egyesület a szilveszteri petárdázás miatt, amely sok háziállatnál okozhat pánikot.

Szilveszteri bombadivat2014-12-30 10:59:51

A sorozatban induló, színes fényt kibocsátó tûzijátékok a legnépszerûbbek az év utolsó napján.

Veszélyes tûzijátékokra hívta fel a figyelmet az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) kedden honlapján.

A karácsonyi, szilveszteri tûzesetek megelõzése érdekében a biztonsági szabályok betartására figyelmeztet a katasztrófavédelem.

A tûzijátékok biztonságos használatára hívja fel a figyelmet szilveszter közeledtével az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK). A tûzijátékokat nem szabad más tûzveszélyes anyagokkal együtt tárolni, továbbá tetõtérben, pincében, alagsorban tartani, kiskorúak elõl el kell zárni, valamint a pirotechnikai termékeket tilos megbontani, átalakítani és szétszedni.

Az illegális pirotechnikai árusítók kiszûrése érdekében a Debreceni Rendõrkapitányság munkatársai folyamatos ellenõrzéseket hajtanak végre, melynek eredményeként tegnap egy "illegális árust" értek tetten ....

Egyes tûzijátékok egész évben kaphatók, mások csak négy napig vásárolhatóak meg és csak tizenkét óra hosszan használhatóak fel legálisan. És vannak olyanok is, amiknek a beindításához külön hatósági engedély kell. Szétnéztünk a szilveszteri tûzijátékok között.

Vasárnaptól vásárolhatók a jogszabályban engedélyezett szilveszteri tûzijátékok, ezeket 31-én 18 órától másnap 6 óráig szabad felhasználni. A megmaradt termékeket január 5-ig vissza kell vinni az eladónak, mert a tárolásuk is szabálysértésnek számít.
« 1. oldal »