2024. április 23. Kedd, Béla.
 

Összesen 912 helyen kellett dolgozniuk hétfõn a tûzoltóknak az esõk és viharok okozta károk elhárításán. A katasztrófavédelem munkatársainak egy részét a Tolna megyei Bátaszékre vezényelték keddre virradó éjjel, ...
Egy nap alatt körülbelül 1600 riasztást kaptak az országban a tûzoltók keddtõl szerda reggelig, az esetek 90 százalékában vízszivattyúzáshoz hívták õket a katasztrófavédelem adatai szerint.
Egyelõre nincs vége. Esik az esõ, ezért újra áradnak azok a patakok, amelyek két héttel ezelõtt hatalmas gondokat okoztak az országban. Most már olyan települések is bajba kerültek, ...
Égett a Mammut I. teteje2010-05-04 09:13:02
Eloltották a tûzoltók azt a kemencét, amelyik hétfõn este egy kecskeméti kenyérgyárban gyulladt ki - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szabó László a Bács-Kiskun Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.
Egy lakás teljesen kiégett, mikor szerdán hajnalban tûz ütött ki egy régi bérházban a fõvárosban, a VIII. kerületi Bródy Sándor utcában. A tûz a világítóudvaron keresztül felfelé kezdett terjedni, és így még három lakás rongálódott meg.
A tavaszi havazás az egész országban gondot okozott, a tûzoltóknak több mint 100 balesethez kellett kivonulniuk, összesen 35-en sérültek meg könnyebben. Elzárt település sehol nincs, de több úton jégbordák nehezítik a közlekedést, itt a tûzoltók külön figyelmeztetik az autósokat, hogy lassan hajtsanak.
Szentendrei tûzoltók szállították Miskolcra azt az adományt, amelyet egy mezõberényi család gyûjtött össze egy nehéz helyzetbe került miskolci házaspárnak. A tûzoltók több mint ötszáz kilométert autóztak, míg célba értek.
A házban ugyan van vezetékes gáz, de a szakértõk szerint valószínûleg egy szivárgó gázpalack miatt következett be a robbanás. A tûzoltók a pontos okokat csak a romok eltakarítása után tudják majd kideríteni szakemberek segítségével.
Az elsõ becslések szerint milliárdos kár keletkezett a Billerbeck leégett budapesti raktárában. A tûzoltók a lángokat már megfékezték ugyan, de várhatóan még pénteken is lesz dolguk a parázsló romok között. A tûzvizsgáló a helyszínen van, jelenleg a tanúkat hallgatja meg.

Feltehetõleg elektromos tûz okozta annak a férfinak a halálát, akinek 24-én reggelre égett le a háza Csökmõn az Akácfa utcában.

Részletek >>

Sok volt a baleset2009-12-17 14:00:34

Szerda estig közel húsz esetben kellett beavatkozniuk a tûzoltóknak árokba csúszott vagy más módon közlekedési balesetet szenvedett autósok miatt.

Kórházba szállították annak a személyautónak a vezetõjét, akibe hátulról egy kamion ütközött neki hétfõn este az M35-ös autópályán, Debrecen határában.

« Előző « 2. oldal »