2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Teljes terjedelmében égett egy közel százhatvan négyzetméter alapterületû hodály Furtán, a Petõfi utcában.

Egy gyereket szállítottak kórházba a mentõk, Derecskérõl, az Orgona utcából.

A kormány megbecsüli és nagyra értékeli a rendõrök és a tûzoltók munkáját, és a jövõben is azon fog dolgozni, hogy mindkét szervezetnek a rendelkezésére álljon minden feltétel nemcsak a napi munka végzéséhez, de a szakma rangjának emeléséhez is – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a rendõrség és a tûzoltóság napja alkalmából tartott minisztériumi ünnepségen csütörtökön Budapesten.

Két tehergépkocsi ütközött szombat hajnalban Debrecenben a Faraktár utca és Petõfi utca sarkán. A baleset következtében roncsok közé beszorult sofõrt a debreceni tûzoltók feszítõvágóval szabadították ki. A gépjármû vezetõje könnyebben sérült.

A viharos szélben kidõlt fák és leszakadt faágak miatt riasztották a tûzoltókat éjszaka – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) szóvivõje szerda reggel az MTI-vel.

Bozóttüzek szombatja2015-03-23 08:44:19

Megyeszerte több kisebb-nagyobb avartûz adott munkát szombaton a tûzoltóknak, egyebek mellet a Sámsoni úti menekülttábor közelében is.

A végcél az, hogy minden közintézményben felmérjék a kazánok és kémények állapotát.

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával vittek kórházba a mentõk egy gyereket hétfõ este Debrecenben - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivõje az MTI-vel.

Tûz keletkezett egy családi ház konyhájában vasárnap hajnalban a Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfalu Semmelweis utcájában.

Az év egyik legelsõ tûzoltó vonulása csirkeólhoz zajlott: a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Berekböszörményben kapott lángra egy 75 négyzetméteres építmény.

Hajdú-Bihar – A debreceni Acsádi úton egy oxigénpalack is felrobbant a tûzben.

Megyei ellenõrzõ gyakorlat keretében modellezték a lehetséges veszélyhelyzeteket a hivatásos tûzoltóegységek kedden délután Berettyóújfaluban.

Tizenötször vonultak ki a tûzoltók a pünkösdi hosszú hétvégén szén-monoxid-feldúsulás miatt, vagyis kánikulában is fennáll a mérgezés veszélye – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság sajtószóvivõje kedden az MTI-t.

A Nádudvaron történt gázcsõátvágáson kívül, ami miatt ideiglenesen 60 embernek kellett otthonát elhagyni, csak Pocsajra kellett riasztani a berettyóújfalui és a létavértesi tûzoltókat – tudtuk meg Madai Petrától a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivõjétõl.

Sokadik alkalommal mérték össze tudásukat az ország legjobb tûzvédelmi csapatai a szombati, kismotorfecskendõ-szerelési bajnokság 2. fordulójában Berettyóújfaluban.

Munkagép vágott át egy gázvezetéket Bárándon – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivõje az MTI-vel.

Sokan csúsztak árokba2014-01-25 20:00:59

A havazás miatt nehezen járhatóvá és csúszóssá vált utakon egymást érték a kisebb balesetek szombaton Hajdú-Biharban. Súlyos baleset szerencsére nem történt. Sok autós viszont segített az elakadt másiknak – közölte a megyei katasztrófavédelem helyettes szóvivõje.

Lakástûz Zsákán2013-12-05 18:48:23

Kigyulladt egy lakóház a Hajdú-Bihar megyei Zsákán szerda délelõtt, a házban tartózkodó négy embernek sikerült épségben kijutnia a lángok közül – közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivõje az MTI-vel.

Tûz ütött ki kedd hajnalban egy szarvasmarhatelepen Püspökladány és Nádudvar között; a lángok munkagépeket és állatokat is veszélyeztettek, az oltás még tart - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivõje az MTI-vel.

 

Debrecen, 2011. augusztus 26., péntek (MTI) - Megkezdõdött a tûzoltók elmaradt túlmunkadíjainak a kifizetése Hajdú-Biharban - közölte Lázár Miklós tûzoltó alezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes vezetõje pénteken az MTI-vel.

 

Hajdú-Bihar - Nyírmártonfalván avartûzhöz vonultak a vámospércsi tûzoltók, a komádi egység pedig kazaltüzet oltott vasárnap Körösszegapátiban a megyei katasztrófavédelem ügyeletesének tájékoztatása szerint.

Kisebb tûz volt a berettyóújfalui kórházban szombat este, személyi sérülés nem történt, s nem kellett kiüríteni a kórházat.

Tûz a konditeremben2010-06-23 10:36:07
« 1. oldal »  Következő »