2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Demonstráltak a tanárok, az egészségügyisek és a közalkalmazottak szervezetei. Sztrájkra készülnek a BKV-sok és a volánosok. Panaszkodnak a vízügyisek. A MÁV-osok elégedetlenek a vasúttársaság bérajánlatával. Lázár János azt mondta, a kormány szinte minden közszolgáltatást államosítana. Tarlós Istvánék beterjesztették Budapest költségvetését, amely szerint a fõváros egyebek mellett a rezsicsökkentés miatt van bajban. Szépen nõtt a GDP decemberben, és jól állt a költségvetés januárban. Rogán Antal minisztériuma pluszpénzt kapott. Új rendelet jelent meg a csokhoz. Több külföldi jött Magyarországra nyaralni, és több magyar ment Horvátországba. Ez volt a héten a gazdaságban.

Miskolcon szakadó esõben egy-kétezer ember gyûlt össze a Herman Ottó Gimnázium elé meghirdetett demonstráción. Országszerte több helyen, Békéscsabán, Budaörsön, Gyõrött, Hajdúszoboszlón, Pécsen, Sopronban, Szegeden, Szombathelyen és Veszprémben is szerveztek szolidaritási demonstrációt. Budapesten is több százan tüntettek a Szabadság téren. A tanárok többek között szabad tankönyvválasztást és a pedagógus-életpályamodell módosítását követelik.

Országos tüntetést szervez a pedagógusok sztrájkbizottsága február 13-ára a fõvárosba, a köznevelés és a pedagógusok helyzetének javítását követelve.

A felsõoktatás központosítása, az egyetemi autonómia csorbítása ellen tüntettek mintegy százötvenen vasárnap este Budapesten az Országház épülete elõtt, az Oktatói Hálózat és a Veszélyben az Egyetemeink Csoport rendezvényén.

Kormányellenes tüntetést tartottak vasárnap több településen, a civilek által ellenzéki pártok támogatásával szervezett demonstráción felszólalók a “kormányzati szinten jelentkezõ korrupció ellen” emelték fel szavukat.

Elõbb felsorolták a jól ismert „mutyikat” és korrupciógyanús ügyleteket, majd megfogalmazták: most már közösen tenni kell valamit az Orbán-kormány leváltására! Így összegezhetõ a vasárnap délután megtartott korrupció ellenes demonstráció szónokainak mondanivalója.

A kormány, a Magyar Nemzeti Bank és felügyeleti szervei végezzen olyan feltárásokat, amelyeket eddig nem.

Miután a kedden Marosvásárhelyre tervezett Székely Szabadság Napi megemlékezést követõ, tiltakozó felvonulást és nagygyûlést betiltotta az ottani hatóság, az Erdélyt Járók Közhasznú Egyesület szolidaritásból Debrecenben szervezett erre a napra tiltakozó összejövetelt.

Követeljük az alapvetõ élelmiszerek áfájanak csökkentését, a minimálbér 88 ezer forintra emelését, a munka törvénykönyvének megváltoztatását -sorolta Pallás György, a Közmunkás Szakszervezet szignóját viselõ és a Magyar Szocialista Párt támogatását bíró petíció pontjai szombaton délután Debrecenben.

Tavasz jön - Orbán megy! - Tüntetés az európai Magyarországért címmel tartottak demonstrációt vasárnap Budapesten, a Kossuth Lajos téren a Százezren az Internetadó ellen, valamint a 60 ezren a Magánnyugdíjukért elnevezésû Facebook-csoport szervezésében. A megmozduláshoz több magyarországi és külföldi nagyvárosban is csattlakoztak.

Országszerte több helyszínen tart demonstrációkat a Magyar Szocialista Párt a városokat elkerülõ útszakaszok díjmentességéért pénteken.

Fél pályán lezártak négy fõutat Balmazújvárosnál az általuk földadónak nevezett helyi adó bevezetése ellen tiltakozó gazdák csütörtök reggel.

Több vidéki városban tüntettek kedd este a Szabad oktatást! és az Egymillióan az internetadó ellen Facebook-csoportok budapesti demonstrációjához csatlakozva.

Civil szervezetek és szakszervezetek tüntetnek vasárnap délután Budapesten a költségvetési törvény hétfõi elfogadása ellen.

A tilosban legeltetnek2014-11-26 09:10:55

Hortobágyi gazdák egy csoportja csatlakozik a korrupció ellen tüntetõk táborához.

A korrupció és a kormány politikája ellen tüntettek hétfõ este Budapesten, a Kossuth Lajos téren, ahol a felszólalók összefogásra, szervezõdésre és új politikai rendszer létrehozására szólítottak fel. A Facebookon szervezett, A közfelháborodás napja elnevezésû rendezvénnyel egy idõben több magyarországi és külföldi városban is hasonló demonstrációkat tartottak.

Budapest mellett Debrecenben, Miskolcon és Nyíregyházán is az utcára vonulnak a tiltakozók!

„Nem kell netadó”, „Orbán takarodj!”, „Ruszkik haza!” – egyebek mellett ezeket a rigmusokat skandálta az a több száz ember, aki részt vett kedd este a fõtéren tartott internetadó-ellenes tüntetésen.

A politológus szerint az erõszak miatt nem érte el célját a netadó elleni demonstráció.

2014. október 28-án (kedd) demonstrációt szervez az Y-Gen Egyesület abban az esetben, ha a kormány elfogadja az internetadó tervezetét.

Élõlánccal tüntetnek a Városliget megmaradásáért és az oda tervezett múzeumi negyed ellen a zuglói baloldali összefogást alkotó pártok péntek délután - ezt Karácsony Gergely, a PM társelnöke, XIV. kerületi polgármesterjelölt jelentette be.

Elkeseredett gazdák juhnyájjal torlaszolták el a 42-es számú nemzetközi fõutat.

Azzal az importtal van bajuk, ami az uniós felesleg levezetéseként dömpingáron jön.

« 1. oldal »  Következő »