2018. május 27. Vasárnap, Hella.
 

Hosszú ideig nem volt néptánctanára a település iskolájának, most azonban Debreczeniné Bittó Angéla magyar és Grósz György román táncoktató személyével megoldódott a probléma.

Reformkori táncok2015-03-16 08:22:59

A reformkorban divatos magyar társastáncokat mutattak be és tanítottak az érdeklődőknek szombat délután a Kossuth utcai Belvárosi Művelődés Házban.

A fürdőváros hagyományőrző közönsége számára is meghozta bő kosarát az ősz: szüreti táncházban vehettek részt pénteken Hajdúszoboszlón, a Bocskai Rendezvényközpontban, a Kökörcsin Népzenei Együttes és Zsíros Renáta közreműködésével.

Az Esztári Idősek Klubja számos rendezvényen bemutatta már tehetségét: legutóbbi büszkeségük, hogy június 21-én a Szeghalmon megrendezett VI. Országos Szenior Táncversenyen arany minősítést szereztek, és Szeghalom város különdíját is megkapták, ahol közel 40 csoport mérette meg magát.

Megyei tehetségkutató táncversenyt rendeztek hétfőn Hajdúszoboszlón, a Bocskai Rendezvényközpontban.

 

Ovisok szőlőfürtös napja Földesen
Földes – Az őszt köszöntötte szüleik társaságában Földes százötven óvodása pénteken. A tizenötödik alkalommal megrendezett Szőlőfürtös Napon igazi szüreti időjárás és hangulat várta az őszt köszöntő gyerekeket.

 

 

Színes falunap Sápon2012-08-12 21:53:29

Színes falunap Sápon
Sáp – A falunap egy olyan nap, amely a közösség, a falu napja, az együttlét, a találkozások lehetősége és ünnepe. Benamy Sándor író és Bojtor Imre magyar nóta énekes szülőfaluja szombaton rendezte meg hagyományos falunapját.

X. falunap Pocsajban2012-08-12 21:48:07

 

X. falunap Pocsajban
Pocsaj – Tizedik alkalommal rendezte meg Pocsaj a falunapot a községben – augusztus második hétvégéjét most is a várva várt falunappal ünnepelték a helyiek. A találkozón részt vettek a község testvértelepüléséről, Tomestiből érkező vendégek is.

 


Pocsaj – Elbúcsúztak óvodai éveiktől a pocsaji Kikelet és Mesevár óvoda ovisai a hét végén.


Hajdúnánás – A Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége június 9-én szombaton tartotta meg a XX. Megyei Polgárőr Napját a hajdúnánási Sportpályán.


Furta – A Hajdú-bihari Naplóban már megjelent, hogy a hímző szakkör felébredt álmából Furtán. A Juhász Erzsébet Hagyományőrző Egyesület tavaly július 21-én alakult, a 10 éve elhunyt Varga Dánielné Juhász Erzsébetről, a népművészet mesteréről neveztük el.

Berettyóújfalu – A Mezei-Vill Futsal Club nem csupán nagyszerű eredményeivel büszkélkedhet, hanem azokkal a táncoslányokkal is, akik a mérkőzések előtt és félidőben a hangulatért felelősek.

Már nyolcadik alkalommal rendezték meg december 14-én a Komádi Barsi Dénes Általános Iskolában a „Minerva” és a „Leg-a láb” Alapfokú Művészetoktatási Intézmény táncos évzáróját mesélte Szabó Csaba intézményvezető.

A mozgásért, a kikapcsolódásért állt össze az a kis csapat Csökmőn, akiket a komádi Pálfi Franciska tanít a showtánc elemeire.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!