2024. április 16. Kedd, Csongor.
 

Április 11-én tartották tizenharmadik alkalommal Pocsajban a citerás találkozót.

Hol volt, hol nem volt, volt a Debreceni Mûvelõdési Központnak egy hagyománya, az Iciri-Piciri Óvodás Bábcsoportok Térségi Találkozója.

A Hajdúszoboszlói Rendõrkapitányság 2014. december 11-én a nyugállományba vonult volt munkatársak részére immár hagyományosan találkozót szervezett.

Az õsz kezdetén a gyermekotthonokban nevelkedõ gyermekek évrõl évre találkoznak.

"Így élünk mi – Élet a Sebes-Körös mentén” három napos rendezvényt szerveztek immár ötödik alkalommal a szomszédos Románia Élesd városában.

Több mint 120 võfély, közel száz régi magyar településrõl érkezve idézi fel a magyarság lakodalmi szokásainak emlékét a hajdú-bihari Földes nagyközség Karácsony Sándor Közösségi Házában 2013. november 29-én és 30-án.

Az 1300 település egyike Biharkeresztes, ahol szombaton „Itthon vagy – Magyarország szeretlek” kulturális programot szerveztek.

XII. alkalommal került sor 2013. szeptember 26-án, Zsákán a Mûvelõdési Házban a Mihálynapi Nyugdíjas Találkozóra, valamint a Segíts és támogass!” Alapítvány keretén belül, az idõsek értékeinek felszínen tartása végett a „NAGYMAMA SÜTIK” reprezentációjára.

Hazatértek a Révi találkozóra
Rév – Hazatértek a szomszédos Bihar megye Rév településrõl elszármazott emberek.

Immár az NB I-ben játszanak a polgárõrök
Komádi – A polgárõrségrõl szóló új törvény olyan jogosítványokkal is felruházza a testület tagjait, amikkel eddig nem rendelkeztek, és ez esetenként gátja volt a még eredményesebb munkavégzésnek – tájékoztatta a Naplót Tóth Attila, a 4 ezer 200 tagot számláló Hajdú-Bihar Megyei Polgárõr Szövetség elnöke annak kapcsán, hogy a testület Komádiban rendezte a közgyûlését.

 

A „Komádi jelene és múltja” oldal a facebookon indult el, és ennek „kiteljesedése” után került sor a találkozóra Komádiban a Barsi Dénes Általános Iskolában. – A találkozóra sokan jelentkeztek be 50 fõnél is többen, bár kevesebben jöttek el (38-an) de a találkozó jó hangulatban folyt le.

 

Népzenei találkozóra gyülekeztek a csökmõi Faluházba a különbözõ településekrõl érkezõ népdalkörök és szólisták szeptember 29-én.


Berettyóújfalu – Szélsõ érték néven természetbarát kulturális találkozónak ad otthont három napon keresztül  A Népligetben megrendezett találkozónak ugyanúgy célja a kortárs és hagyományõrzõ magyar kultúra különlegességeinek, sajátos értékeinek a bemutatása, mint a tehetségek felkarolása.

Dalos találkozó Földesen2012-06-24 19:35:48


Földes – A magyar nóták és népdalok szépséges csokrát hozta el szombaton tíz település 22 elõadója arra a dalos találkozóra, melyet negyedik alkalommal nagy érdeklõdés mellett az Árpád mozi színháztermében rendezett meg a Földesen mûködõ Nosztalgia Hagyományõrzõ Egyesület.

1. BMW-találkozó Pocsajban2012-06-24 19:17:58


Pocsaj – Elsõ alkalommal került megrendezésre Pocsajban a hét végén a helyi önkormányzat és a Bihari BMW klub közös szervezésében a BMW-sek találkozója.

Élesden járt a Gróf Tisza István Kórház küldöttsége. Az alábbi beszámolót a kórház titkárságától kaptuk, változtatás nélkül közöljük.


Pocsaj – A hagyományokat megõrizve ötödik alkalommal rendezte meg a Pocsaj nagyközségi és a Román Kisebbségi Önkormányzat a Román-Magyar Lakodalmas és Võfélytalálkozót március elsõ hétvégéjén.


Sáp - Nádudvar, Püspökladány Hajdúszovát, Derecske és Sáp tanodái adtak találkozót szeptember 9- én egymásnak, hogy bemutassák: településeiken a nevelõk összehangolt munkájával milyen hatékonyan tudták segíteni a hátrányos helyzetû, „hátsó padokban ülõ”gyerekek felzárkóztatását.

Körösladány - Ezen a rangos eseményen megyénkbõl három település képviseltette magát. Több csoporttal, együttessel Püspökladány Kiss Zsigmond alpolgármester vezetésével és két Körös menti kis település Körösszakál és Körösszegapáti Nyugdíjas Klubjainak csoportjai.

Szerdán, azaz augusztus 17-én helyi idõ szerint 14 órától a debreceni Latinovits Kávézó (Csapó u. 28. sz.) ad otthont annak az irodalmi találkozónak, amelyre nagy szeretettel várják a Hajdú-Bihar és Bihar megyei irodalmárok, amatõr és profi írók, költõk jelentkezését.

2011. augusztus 17-én (Szerdán) 14 órától a debreceni Latinovits Kávézó ad otthont annak az Irodalmi Találkozónak, amelyre nagy szeretettel várják a Hajdú-Bihar és Bihar megyei irodalmárok, amatõr és profi szinten író, illetve költõ emberek jelentkezését.

A Nadányi Zoltán Mûvelõdési Központ adott helyet a Gróf Tisza István Kórház Patológiai Osztálya által szervezett XI. Országos Boncmesteri és Asszisztensi Továbbképzésnek.

Debrecenbe utaztak a csökmõi mûvészeti iskola fuvolásai november 17-én, ahol a Kodály Zoltán Zenemûvészeti Szakközépiskola és Zeneiskola fuvolás szakmai napot rendezett. A délelõtt folyamán érdekes szakmai elõadásokat hallhatott a közönség, délután pedig bemutatkoztak a zeneiskolák növendékei.


Igazi fesztiválhangulat uralkodott a hajdúszoboszlói Bíbor Horse Lovasklub pályáján, ahol a pirkadattól napestig tartó rendezvényen közel félszáz csikós ejtette ámulatba a látogatókat és hozta a frászt a rendezõkre.

Az ötvenhárom évvel ezelõtt végzett diákok találkoztak Szegeden.

« 1. oldal »  Következő »