2024. április 24. Szerda, György.
 

Az Emberi Erõforrások Minisztériumában szakemberek vizsgálják, hogyan lehetne lerövidíteni a nyári szünetet, hogy hosszabb õszi, téli és tavaszi szünetet kapjanak a gyerekek. Bár részletek még nem ismertek, a gyerekek nyári felügyeletébe az iskolákat és a tanárokat is be akarják vonni a drága napközis táborok helyett. Kérdés, hogy ez munkaköri kötelesség vagy túlóra lenne. Európában a németeknél, a hollandoknál, az Egyesült Királyságban és Lichtensteinben csak másfél hónap a nyári vakáció, míg az olaszok, a törökök és a lettek több mint három hónapig pihenhetnek.

A pedagógusok tiszteletre méltó fegyelmezettséggel küzdik végig a köznevelés megújítását - mondta a tárcavezetõ a fõvárosban rendezett szakmai tanévnyitón.

A programok képzéseire javító- és osztályozó vizsgáik eredménye alapján 2014. szeptember 1-jéig még beiratkozhatnak a tanulók.

Ma véget ér az iskolákban a tanév és megkezdõdik a mintegy két és fél hónapos nyári vakáció.

A köznevelési törvény számos pontja lép életbe most szeptemberben.

 

Budapest, 2013. augusztus 27., kedd (MTI) – Már egy hét sincs hátra a nyári szünetbõl, szeptember 2-án a köznevelési intézményekben megkezdõdik a tanítás. Az idei köznevelési tanévnyitót szeptember 1-jén, vasárnap a Debreceni Református Kollégiumban tartják.
Tanévet zártak Pocsajban2013-06-23 18:48:07
Tanévet zártak Pocsajban
Pocsaj – Lezárták a 2012/2013-as tanévet a pocsaji iskolában is: a gyerekek mostantól a várva várt nyári szünidõt élvezhetik.

Megyei tanévnyitó Berettyóújfaluban
Berettyóújfalu – A tárca irányításával 198 tankerület napokon belül megkezdi mûködését – mondta Halász János, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a szerdai berettyóújfalui megyei tanévnyitón. Januártól állami fenntartásba kerülnek az általános iskolák, e megújuláshoz Hajdú-Bihar pedagógusainak bizalmát kérte az államtitkár.

 

 

Elmarad a tanévkezdés Gáborjánban
Gáborján – A szentpéterszegi általános iskola tagintézményeként mûködõ gáborjáni általános iskolában nem kezdi egyetlen lurkó sem a tanévet, a szentpéterszegi fenntartó ugyanis úgy okoskodott, egy helyen, egy épületben, több támogatással tudja vállalni az oktatási intézmény mûködtetését Szentpéterszegen.

 

Még csak pár hete tart a 2008/2009-es tanév, de a diákok, szülõk szeretik tudni, mikor lesznek és hány napig tartanak a szünetek. Most errõl adunk egy kis tájékoztatást.

« 1. oldal »