2024. április 24. Szerda, György.
 

Az elmúlt tanév során összesen 16 közlekedési balesetet okoztak 6-18 év közöttiek.

Pontosan és idõben megérkeztek idén a tankönyvek az iskolákba, a Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. határidõre teljesítette a kiszállításokat. Szerdáig közel 9500 diákot érintett tankönyvcsomagokkal összefüggõ reklamáció – olvasható a könyvtárellátó MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A Pedagógusok Szakszervezete szerint az oktatást-nevelést segítõ dolgozók bérét is rendezni kell, õk ugyanis 2008 óta gyakorlatilag nem részesültek béremelésben.

Új bölcsõde, új óvoda és új iskola várja a gyerekeket az idei tanévben – mondta Bakó István polgármester.

Az iskoláskorú gyermeket nevelõ magyar családok csaknem egyötöde számára vállalhatatlanul nagy anyagi terhet, 50 százalékuk számára pedig jelentõs, nehezen megoldható kiadást jelent a szeptemberi iskolakezdés – hangzott el az Ökumenikus Segélyszervezet hétfõi sajtótájékoztatóján Budapesten.

Abban, hogy az utóbbi években csökkent az iskolába, illetve onnan hazafelé tartó gyerekeket ért közlekedési balesetek száma, nagy szerepe van a 2008-ban indult iskola-rendõri programnak, mely a most kezdõdõ új tanévben is folytatódik – jelentette ki hétfõn reggel a Mátyás király utcai iskola bejáratánál a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetõje.

Kizárólag magyar termelõktõl származó, friss gyümölcsöt biztosít az általános iskolák 1-6. osztályos tanulóinak az új tanévben is folytatódó iskolagyümölcs-program. Az egészségmegõrzõ programhoz évrõl évre több iskola és termelõ csatlakozik – közölte a program egyik beszállítója, a Matész-Fruct Kft. hétfõn az MTI-vel.

2014. szeptember 1-én tartotta tanévnyitó ünnepségét a helyi általános iskola.

Az új pedagógus elõmeneteli rendszer 2013. szeptember 1-jei bevezetése után immár harmadik alkalommal növekszik generálisan a pedagógusok bére szeptember 1-jétõl. Emellett kisebb jogszabályi változások is várhatók az új tanévben.

A 2014/2015-ös tanévben mintegy 1 millió 267 ezer diák veszi hátára az iskolatáskát. A tanévkezdés az idén is jelentõs anyagi terhet jelent a családok számára, a munkáltatók azonban adhatnak iskolakezdési támogatást. A nemzeti tanévnyitót a fõváros XI. kerületében tartják vasárnap.

Szeptember elsejétõl mintegy 2800 oktatási intézményben majdnem 2200 rendõrrel folytatódik Az iskola rendõre program, amely a kisiskolások biztonságos közlekedését segíti – jelentette be az országos rendõrfõkapitány-helyettes pénteken Sopronban, a program kezdetét jelzõ tanévnyitó ünnepségen.

A fõváros mellett valamennyi megyében információs pontokkal segíti a tanévkezdést a Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft.

Az idei tanévtõl az általános iskolásoknak délután 4-ig kötelezõen az iskolában kell maradniuk. Amennyiben mégis elhagyják a suli területét, igazolatlan hiányzás miatt vonhatják õket felelõsségre. De mit tehet a szülõ, ha nem tetszik neki az új rendszer?
Illusztráció
Hajdú-Bihar – Komádiban tankönyvellátás szempontjából gördülékenyen indul a tanév.
Az új tanév kezdetén 200 iskolába vezényelnek hivatalos néven bûnmegelõzési tanácsadót. Hogy hová kell iskolarendõrt állítani, azt a KLIK mondja meg. Elsõsorban a drogokkal és az internet veszélyeivel kell foglalkozniuk.

 


Budapest, 2012. augusztus 8., szerda (MTI) – A tanévkezdés az idén is több tízezer forintos költséget jelent a családoknak, annak ellenére, hogy a tankönyvek ára jellemzõen nem változott az elõzõ évhez képest. Az új tanévet csaknem 1,3 millió diák kezdi meg, legfontosabb változásként életbe lép a köznevelési törvény legtöbb rendelkezése. A nemzeti tanévnyitót szeptember 2-án Pécsett, a ciszterci rend Nagy Lajos Gimnáziumában tartják.

A nyáriszünetben az iskola technikai dolgozói rendet és tisztaságot varázsoltak az iskolában és annak területén.

« 1. oldal »