2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Megkezdõdött a 2015/16-os tanévre a tankönyvrendelés: változás, hogy több idõ áll rendelkezésre erre és a kiadványok további húsz százalékkal lesznek olcsóbbak - jelentette be az Emberi Erõforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára Budapesten.

Pontosan és idõben megérkeztek idén a tankönyvek az iskolákba, a Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. határidõre teljesítette a kiszállításokat. Szerdáig közel 9500 diákot érintett tankönyvcsomagokkal összefüggõ reklamáció – olvasható a könyvtárellátó MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Az iskolák kizárólag jóváhagyott tankönyvekre adhatják le rendeléseiket, az 1-2, 5-6, 9-10. évfolyamok esetében ez az új kerettanterveknek megfelelõ kiadványokat jelenti – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma hétfõn az MTI-vel sajtóhírekre reagálva.

Budapest, 2013. július 16., kedd (MTI) – A tankönyvek központi terjesztését lebonyolító Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) több kafetéria-szolgáltatóval is megállapodott, így a béren kívüli juttatásként adható iskolakezdési utalványt is fel lehet használni a tankönyvek kifizetésére – tájékoztatta a könyvtárellátó kedden az MTI-t. A fizetési határidõ – a köznevelési államtitkárság kérésére – július 31-rõl augusztus 15-re módosult.

 

 

A megszokottnál jóval korábban, július 31-ig kell a szülõknek csekken befizetniük az állami tulajdonú Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) számlájára a tankönyvcsomagok árát - értesült a Népszava.

hirdetés


Budapest, 2012. augusztus 8., szerda (MTI) – A tanévkezdés az idén is több tízezer forintos költséget jelent a családoknak, annak ellenére, hogy a tankönyvek ára jellemzõen nem változott az elõzõ évhez képest. Az új tanévet csaknem 1,3 millió diák kezdi meg, legfontosabb változásként életbe lép a köznevelési törvény legtöbb rendelkezése. A nemzeti tanévnyitót szeptember 2-án Pécsett, a ciszterci rend Nagy Lajos Gimnáziumában tartják.

« 1. oldal »