2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A nyári szünidõben  megnõ az igény a diákmunka iránt, a munkalehetõségek köre is számos szezonális tevékenységgel bõvül, a diákok azonban legszívesebben  strandokon, nyári fesztiválokon dolgoznak, vagy irodai és hostess munkát vállalnak, ugyanakkor mezõgazdasági munkára nehezebben találnak jelentkezõket a munkáltatók – derül ki az MTI összeállításából.

Diákszínjátszók2014-04-22 16:20:55

A Kotsi Patkó János V. Bihar-Bihor Minõsítõ Diákszínjátszó Fesztivált április 17-19. között rendezik meg a derecskei mûvelõdési központ színháztermében.

 


Körösszegapáti – Tizenhat lány és fiú Kormányné Virányi Ilona tanárnõ osztályfõnök és Vad Erzsébet igazgató vezetésével járta be az iskola osztálytermeit, hogy még egyszer búcsút vegyenek a most feldíszített helyiségektõl. Az iskola tanulói sorfalat álltak és ezzel is ünnepélyesebbé tették ezt a napot a búcsúzó diákok számára.

 

 

 


Furta – A Hajdú-bihari Naplóban már megjelent, hogy a hímzõ szakkör felébredt álmából Furtán. A Juhász Erzsébet Hagyományõrzõ Egyesület tavaly július 21-én alakult, a 10 éve elhunyt Varga Dánielné Juhász Erzsébetrõl, a népmûvészet mesterérõl neveztük el.

A tavalyi tanév alapján a berettyóújfalui Eötvös József Szakképzõ Iskola diákja, a 12. I osztályban tanuló Somogyi Edina nyerte el a 2010. márciusában kihirdetett Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója pályázatot, amit az Oktatási és Kulturális Minisztérium írt ki.

« 1. oldal »