2024. április 23. Kedd, Béla.
 

Augusztus 1-jétõl 6%-os ehót kell fizetni a 16%-os kamatadó mellett a kamatozó megtakarításaink és befektetéseink többségére. Egyes termékek viszont mentesülnek az extra teher alól: a forint állampapírok és a legalább 80%-ba ezekbe fektetõ alapok mellett mindazon befektetések, amelyekre még idõben, augusztus 1-je elõtt megnyitott tartós befektetési számlán helyezzük el idén a pénzünket. A szabályozás adta lehetõséggel így a Portfolio Online Tõzsde befektetõi is élhetnek még.

Itt az ötkulcsos eho?2013-07-01 09:46:40

Amennyiben az országgyûlés elfogadja az egyes közteherviselési kötelezettséget elõíró törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, hétköznapi nevén a második Varga-csomagot, az Egészségügyi hozzájárulás (eho) alapot képezõ jövedelmek, illetve az eho kulcsok köre tovább bõvül.

Az eddig kedvezményes öngondoskodási formákat Varga Mihály második csomagja megadóztatja. Ha adókedvezményeket akar, szerezzen valahonnan sok pénzt és mossa tisztára az államnál. Így legalább az adósság elleni harcból is kiveheti a részét.

A pénzügyi, befektetési és biztosítási szolgáltatások egyre komplexebbé váltak az elmúlt években, hiszen az embereknek is egyre összetettebb megoldásokra van szükségük a különbözõ élethelyzetekben és az egyre bizonytalanabb gazdasági körülmények között.

2013. május 14. Hétfõn több betétet is elért a kamatcsökkentés, szerdától pedig további vágások várhatók. Sorra dõlnek ki a még tûrhetõ feltételeket kínáló konstrukciók. Rosszul járnak az apránként megtakarítók és a hosszú távon gondolkodók is.

« 1. oldal »