2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

A teások bezzegeznek, a kávésok vállat vonnak. A két tábor rendre azt próbálja bebizonyítani, hogy a saját kedvenc forró itala az egészségesebb. Lássuk, mi az igazság.

A kisebb bevétellel rendelkezõ emberek hajlamosak kétszer annyi cukrot tenni a teájukba, kávéjukba, mint a közép- és felsõosztálybeliek.

A növényi kórokozók, vagyis az emberiség történelmét is megváltozató gombák, baktériumok és vírusok sokszínû világába kalauzolta el növénykórtani elõadásában a hallgatókat Palkovics László a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából tartott elõadásában.

A növényi kórokozók, vagyis az emberiség történelmét is megváltozató gombák, baktériumok és vírusok sokszínû világába kalauzolta el növénykórtani elõadásában a hallgatókat Palkovics László a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából tartott elõadásában.

Az emberek többsége eldobja a kávézaccot és a teafiltert. Nagy sláger ma az újrahasznosítás, hát miért ne élveznénk még ezeknek nagyszerû kvalitásait?

A teázás mûvészete2014-02-26 09:39:49

A teázás igen népszerû, szinte mindenki fogyaszt valamilyen élvezeti szert belõle. Közismert teafajták a fekete tea, zöld tea, rooibos és gyümölcsteák.

A tea csodálatos dolog. Tele van antioxidánsokkal, számos egészségügyi elõnnyel bír. Ihatjuk jeges formában nyáron és gõzölgõ, forró változatban télen.

Ébresztõ Karácsony2013-12-25 15:07:31

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság munkatársai 2013. december 23-ról december 24-re virradóra rendhagyó “Ébresztõ” baleset-megelõzési akciót tartottak a 42. számú fõúton.

A Teapalota az elsõ organikus teázó Magyarországon. Immáron 13 éve várjuk különleges tibeti hangulattal és energiával a vendégeinket, valamint több mint 200 szakértelemmel válogatott teakülönlegességgel.

Tea- vagy borkedvelõk, de cserszömörcés szájvízzel öblögetõk vagy a hagyományos bõrcserzést gyakorlók is jó érzéssel gondolhatnak rá, hogy hazai kutatók is közremûködtek a tanninok titkának megfejtésében.

Több külföldi tanulmány ezt bizonyítja. Azokban az országokban ahol jelentõs mennyiségû zöld teát fogyasztanak az emberek (Japán és Kína) a halálozási arány kockázata lényegesen kisebb. A zöld teát ivók körében úgy tûnik ,hogy a szívbetegség kockázata is csökken, egy régi feljegyzésben olvasható (*A Pokol Meghódítása címen ismert titkos könyv szerint,az Öt Szerv mûködésének összhangja: - Az öt szerv uralkodója a szív, márpedig a szív erõsítésének a legkitûnõbb módja a teaivás. Ha a szív gyönge, az összes többi szerv megsínyli azt. Ha azonban teát iszunk, a szív meg fog erõsödni és mentes lesz a betegségektõl.)

 


"Zöld tea meghosszabbíthatja az életét a szívbetegségek és a stroke csökkentésén keresztül"

(Állapítja meg Kuriyama WebMD*./

« 1. oldal »