2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Nem lesz több magyar város2015-07-20 14:11:12

Az Origo információi szerint egyetlen magyar település sem fogja elnyerni idén a városi címet. Pedig 23 község és nagyközség pályázott erre, a végsõ döntést a köztársasági elnök hozza meg. A városi címre vágyó községek közül a legnagyobb lélekszámúban 7500-an élnek, a legkisebben pedig alig több mint ezren.

Csak egyike az elérhetõ uniós forrásoknak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP).

Persze csak akkor, ha mindössze két körülményt veszünk figyelembe: a település méretét és azt, hogy az ingatlan a helyi focipálya közvetlen közelében legyen.

Egy héttel ezelõtt arra kértük olvasóinkat, szavazzanak, melyik városban a legjobb élni Hajdú-Biharban. Kíváncsi vagy, a te városod milyen helyezést ért el? Most kiderül, szerintetek hol a legjobb élni a megyében.

Újabb százötven településen vezetik be a rendõrség, a polgárõrség és a Nemzeti Bûnmegelõzési Tanács közös bûnmegelõzési mintaprogramját – jelentette be Túrós András, az Országos Polgárõr Szövetség elnöke a programot elindító rendezvényen szombaton Budapesten.

Funkcióbõvítõ települési fejlesztés során megújul Hajdúhadház közepe.

Ünnepi mise és templom szentelés Körösszegapátiban
Körösszegapáti – ünnepi misére hívta a szombat (szeptember 22.- i) délelõtti harangszó a település lakosságát, de érkeztek sokan más településekrõl is.

« 1. oldal »