2024. április 24. Szerda, György.
 
Nem ménnek való vidék2016-02-13 22:08:02

Megadóztatják a belterületen tartott lovakat Pilisjászfalun: az országszerte is egyedinek számító önkormányzati adót évek óta húzódó helyi viszálykodás elõzte meg. Sok lakónak elege van a lócitromból és az állattartással járó legyekbõl, szagokból, a ló túloldalán ezt viszont szimpla rosszindulatnak látják. A lovaink pedig maradnak – üzeni a család.

Akiknek zártkerti ingatlanjuk van, de nem mûvelik a földet, a telket 2016 végéig mûvelés alól kivont területté minõsíttethetik. A telken álló épületet külön kell átminõsíttetni, ha gazdasági épületként van nyilvántartva. Az átminõsítéssel a tulajdonos csak nyerhet, a zártkerteknél sok a korlátozás.

A Jobbik törvénytelennek tartja a települési adó formájában bevezetett földadót és a vonatkozó rendeletek hatályon kívül helyezését sürgeti.

A földadó visszavonására kéri az azt kivetõ önkormányzatokat a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM).

Balmazújváros képviselõ-testülete szerdán megerõsítette korábbi rendeletét, amelyben január elsejétõl aranykoronánként évi 300 forint települési adót vetett ki a földekre - közölte a város polgármestere a döntés után az MTI-vel.

« 1. oldal »