2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Ha nem fagy halottak napjáig, nem szöknek fel a virágárak. Az ágazatban visszaállt a válság elõtti forgalom, Szlovákiából, Romániából is sok kereskedõ jön Magyarországra.

A rendõrök a helyi polgárõrök segítségével fogtak el három férfit Hajdúhadházon, akiket szabálysértési õrizetbe vettek.

Hencida - Nincs eszköz az önkormányzat kezében, a felelõtlen gazdák kutyái így szabadon járnak be a temetõbe.

 

Hajdú-Bihar – Hajdú-Bihar megyében is segítik a rendõrök a biztonságos közlekedést a közutakon, illetve kiemelten óvják a temetõk környékének biztonságát.

Nem ingyen, de lehet parkolni a temetõ területén szombatig.

A temetõ tervezett kiszélesítése bonyodalmat okozott a faluban.

Halottak napján Pocsajon2013-11-02 20:14:41

November 2-án, Halottak napján a pocsaji temetõt is a hozzátartozók, emlékezõk látogatták.

A közelgõ Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából sokan már most megveszik a koszorút és virágot.

Temetõt és csontvázat találtak Derecskén
Derecske – A Morgó-tanyán lévõ sertéstelep bõvítése kapcsán, a beruházás által érintett régészeti lelõhelyen jelenleg 5000 m2 területen végez feltárást a HBM-i Múzeumok Igazgatósága Régészeti Tára Szolnoki László régész vezetésével.

Bár az önkormányzati választásokon egy Jobbikos jelölt sem jutott be a képviselõtestületbe, mégis komolyan veszik ígéreteiket: a közelgõ halottak napja alkalmából temetõrendezést szerveznek október 24-én, vasárnap reggel fél nyolc és délután két óra között társadalmi munka keretében. Fegyverneki Gergõ tudósítása.

A temetõben sétálgatva, beszélgetve sok érdekes dolgot tudhat meg az ember. Fénylõ mécsesek, virágok, koszorúk borítják el ilyen tájban a sírkerteket. Közeledik a Halottak napja. November 2-án azokról emlékezünk meg, akik már nem lehetnek közöttünk. De mint az élet más területein, itt is különböznek a szokások és az ízlések.

« 1. oldal »