2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Az almavirágzáshoz kapcsolódó „Tavaszvárót” szerveztek április 11-12-én a derecskei gyümölcsösben.

A Természetvédelmi Világszövetség új tanulmánya szerint a természeti világörökség helyszínei hozzájárulnak az emberei jólét, a gazdaság és a klímastabilitás fenntartásához.

Sok tévhit kering a villámlásról, amit felesleges betartani, a jó tanácsokat viszont érdemes megfontolni annak, aki szeretné elkerülni a villámcsapást.

Befejezõdött az új Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia társadalmi és szakmai vitája, a véglegesített dokumentum hamarosan a kormány elé kerül - mondta Bencsik János, a Nemzeti Alkalmazkodási Központ (NAK) vezetõje.

Megérkezett az elsõ gólya2013-02-19 10:26:06
Megérkezett hétfõ reggelre az elsõ gólya az országba, ezúttal is a Veszprém megyei Tüskevár községbe. A gólya a tavasz hírnöke is egyben, reméljük ezúttal sem kell már sokat várni a természet ébredésére.

Jászkisér kertbarát köre látogatott Földesre
Földes – A „Kertészkedj – mûvelõdj – barátkozz és védd a természetet” országos kertbarát köri jelmondat jegyében ismét kertbarát kört fogadott szombaton a Balásházy János Kertbarát kör.


Földes – Balásházy János neve 35 éve fémjelzi a szép kertészeti növényeirõl, gyümölcseirõl, országosan ismert közösségi munkájáról méltán híres kertbarát kört.

« 1. oldal »