2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Alkotmányellenes az állami földvagyonról szóló törvény nemzeti parkokkal kapcsolatos módosítása – mondta ki az Alkotmánybíróság. A testület szerint azonban nem alaptörvény-ellenes, hogy a törvény egyes, a Nemzeti Földalapba tartozó földterületek esetében lehetõvé tette haszonbérleti szerzõdések felmondását, illetve megszüntetett elõ-haszonbérleti jogokat.

Nem csak a méreg, hanem a sörét is szedi az áldozatokat a fokozottan védett madaraink között.

Világszerte pusztulnak a méhek, aminek beláthatatlan következményei lehetnek a növények beporzásában játszott szerepük miatt. Egyes kutatók a kaptárba helyezett robotokkal védenék a méheket.

Országos felmérés készült 1200 helyi jelentõségû védett természeti területrõl, amelyek megismertetését, megõrzését a Pro Vértes Közalapítvány svájci támogatás segítségével igyekszik elõmozdítani.

Áll a bál és az elkerülõ ügye is
Derecske – Közmeghallgatást tartottak Derecskén június közepén az M35-ös autópálya Debrecen-Berettyóújfalu között építendõ szakasza útépítési engedélye kapcsán.
Áram ütötte agyon Jánost2010-01-07 18:20:39

A Zemplén lábánál, festõi környezetben, Szegi község Vízi Turisztikai Bázisán szervezi meg Természetbarát és Zenei Találkozóját a berettyóújfalui Szélsõ Érték hard-beat együttes, a helyi önkormányzattal, a Bihari Természetbarát Egyesülettel és a Zodiac Film összefogásával. A rendezvény várhatóan július 24-25-26-án lesz.

« 1. oldal »