2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A növekvõ világnépesség és a javuló fizetõképesség az élelmiszerek drágulását okozhatja.

Életmentõ támogatások2015-02-03 11:23:20

Az állattartók sikerként értékelik a termeléshez kötött uniós támogatások megõrzését.

A juhászat számára évek óta a támogatások jelentik a jövedelemtermelés meghatározó alapját, ami hosszú távon nem fenntartható, egészségtelen állapot.

Paraszt Pláza a cél2014-11-04 09:29:06

A gazdaságfejlesztési program révén el is tudják majd adni azt, amit megtermeltek.

Se gépek, se tejpor2014-08-12 18:37:27

Továbbra sem indult be a termelés a tejporgyárban.

A kereslet élénkülésével a szektor termelés-kihasználtsága javulni tud.

A vártnál kedvezõbbek lettek az ipari termelés júniusi adatai, a bõvülés motorja továbbra is a jármûipar az MTI által megkérdezett elemzõk értékelése szerint.

Hamarosan ismét üzemel az egykori berettyóújfalui tejporgyár: a jelenleg folyó átalakítási munkák, és az engedélyeztetési eljárás befejezését követõen júniustól megindul a próbagyártás, majd a folyamatos termelés az üzemben – közölte Galló Ferenc, a Berettyóújfalui Tejporgyár Kft. ügyvezetõ igazgatója szerdán az MTI-vel.

Két év szünet után májusban ismét elkezdõdhet a termelés a berettyóújfalui tejporgyárban.

Kedvezõek az ipari termelés kilátásai a megkérdezett elemzõk szerint. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a kormány újraiparosítási politikájának eredményeként hazánk az uniós összehasonlításban az élenjárók között van.

Alacsonyabb áron a termék2009-10-08 16:09:17


Hajdú-Bihar – Valamennyi mezõgazdasági termelõnek felül kell vizsgálnia 2008. december 31-ével a kompenzációs felárra való jogosultságát, s amennyiben a különös jogállás nem illeti meg, január 15-ig köteles az adóhatósághoz bejelenteni.
« 1. oldal »