2024. április 17. Szerda, Rudolf.
 
Bõvít a Tesco2016-02-27 11:13:44

A Tesco több mint 300 új termékkel bõvítette speciális élelmiszerek kínálatát, már közel 1000 olyan termék kapható, ami bio, csökkentett laktóztartalmú, gluténmentes vagy hozzáadott cukor nélküli.

Kell-e félniük a Tesco pénztárosainak, mert már minden hatodik kassza önkiszolgáló a multinál? Egy tanulmány szerint a nõknek jobban kell aggódniuk munkahelyük elvesztése miatt, mint a férfiaknak. A vállalatok pedig nagyítóval keresik a megfelelõ munkaerõt.

Kétszeresére is nõhetett volna a kiskereskedelmi forgalom, ha nem lenne ennyi korlátozó intézkedés. A vásárlásban jártas szakemberek szerint, a trafiktörvény vagy a vasárnapi boltzár nélkül a mostani 3 százalékos kiskereskedelemi adat a dupláját is tudta volna produkálni.

Fizetõparkoló lett a Tesco Váci úti áruháza elõtti parkoló. A multi sorompókat szerelt fel, az áruházlánc pont a vevõk érdekeit tartja szem elõtt.

Nagy a baj a Tescónál2015-10-05 20:17:51

Brit sajtóértesülések szerint meredeken romló eredményekrõl ad számot a héten esedékes beszámolójában a Tesco.

A Lidl összecsap a Sparral2015-07-11 10:29:34

Vasárnap ismét nyitva lesz a Lidl, a Spar, a CBA, a Reál és a Coop több boltja is.

Júniustól 1-jétõl 33 Tesco-áruház reggel hat óra helyett már ötkor kinyit. Több budapesti Tescóban már hajnalban lehet vásárolni, és 5-kor nyit a békéscsabai, az egri, a debreceni, a hatvani, kaposvári, a pécsi és a nyíregyházi Tesco is. Egyébként többi multi gondolkodik a hajnali nyitáson. És van egy Spar-bolt, amelyik rávert a Tescóra is.

A Tesco és a Spar is töltõállomásokon szállt harcba a vasárnapi boltzár ellen. A Mol-boltok forgalmát pedig tesztelik és ha bejön, akkor átalakítják az összes benzinkutat.

Félrevezetõnek és valótlannak minõsítette a több száz munkatársa elbocsátásáról szóló híreket a Tesco-Global Áruházak Zrt. csütörtökön az MTI érdeklõdésére.

A Tesco a korábbi csoportos létszámleépítési bejelentését kiegészítve újabb 206 munkavállaló elbocsátását jelentette be, amirõl szerdán megszületett a megállapodás a helyi szakszervezetek és a munkaadó között. Ezt követõen kezdõdik a kibõvített elbocsátás részleteirõl a technikai egyeztetés - mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke az MTI-nek csütörtökön.

Megállapodott a Tesco több ezer dolgozóját képviselõ Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) a vállalat vezetõivel a csoportos létszámleépítéssel érintett munkavállalók ügyében, sikerült az eredetileg érintett 566 fõs létszám több 70 százalékának, 350 embernek helyet találni más üzletekben - közölte Sáling József, a KASZ elnöke a megállapodást követõen kedden az MTI-vel.

A Tesco több ezer dolgozóját, a vállalat nyitása óta, reprezentatív módon képviselõ Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) kedden aláírta a megállapodást a vállalat vezetõivel a csoportos létszámleépítésben érintett munkavállalókra vonatkozóan.

A Tesco és a vállalat több ezer dolgozóját képviselõ Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) kedden megkezdte az egyeztetést a bejelentett áruházbezárások miatt - közölte az érdekképviselet az MTI-vel.

A hajdúváros vezetõségét hétfõn tájékoztatta a multi bezárásáról Ignácz János, a Tesco-Global Áruházak Zrt. régióigazgatója.

Boltokat zár be a Tesco2015-01-15 09:55:20

Többtucatnyi veszteséges nagy-britanniai üzletét bezárja, számos tervezett áruház építési terveit törli és azonnali hatállyal átfogó árleszállítást hajtott végre a Tesco a gazdálkodásának teljes átalakítását célzó program kezdeti lépéseiként.

Az áruházlánc a nyereségességet szem elõtt tartva, az üzletág teljes stratégiai felülvizsgálatát követõen döntött 13 üzletének bezárása és az ezzel járó elbocsátások mellett. Az egyik új törvény kimondja, a két egymást követõ évben veszteségesen mûködõ üzleteknek el kell hagyniuk Magyarországot.

Több mint 500 magyar munkavállalóval közlik hétfõn a Tesco áruházlánc illetékesei, hogy február 4-tõl megszûnik a munkahelyük, de lesz, akinek új állást kínálnak - közölte a vállalat hétfõn az MTI-vel.

Elõvigyázatosságból azonnal visszahívja a Tesco standard füstölt fõtt tarja elnevezésû, május 14.-i fogyaszthatósági idejû saját márkás termékét, a vásárlóknak a teljes vételárat visszafizetik – közölte az áruházlánc az MTI-vel csütörtökön.

Továbbra is a sonkák, az édességek és a tojás forgalma nõ meg leginkább a húsvéti idõszakban, változás viszont, hogy évrõl évre egyre több vásárló keresi a jobb minõségû termékeket – errõl számoltak be az MTI-nek nyilatkozó áruházláncok.

Legyen szó a heti nagybevásárlásról az áruházunkban hó végén, drága elektronikai eszközök beszerzésérõl, vagy valamilyen váratlan kiadásról, bárkivel elõfordulhat, hogy átmenetileg szüksége lenne egy kis plusz pénzre.

A júliusi rég látott áremelkedés után augusztus elejére korrigáltak a hipermarketek: egy hónap alatt váratlanul olcsóbb lett a nagybevásárlás. A felmérés közben megnéztük, hogyan kezeli az Auchan a szigetelõk áradatát, és az is újra bebizonyosodott: érdemes nagyítóval vásárolni, mert a régi trükk tovább hódít - kisebb csomagot adnak ugyanannyiért.

Ijesztõ jövõképet vázolt egy interjúban Philip Clarke, a Tesco vezérigazgatója. A brit üzletember - aki egyben a világ kiskereskedelmének egyik legfontosabb alakja - úgy fogalmazott: "Végéhez közelít az olcsó élelmiszerek kora."

Háromból két hipermarketben olcsóbban vásárolhatunk be, mint egy hónappal ezelõtt - a Privátbankár májusi Árkosár-felmérésében csak egy helyen kértek 18 ezer forintnál többet mintakosarunkért. A magyar eperért mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, a fagyit és a ketchupot viszont fillérekbõl is megúszhatja, aki bírja az ilyesmit.

Hagyományõrzõ Családi Nap kerül megrendezésre 2012. július 21-én 10-20 óra között a berettyóújfalui TESCO parkolóban, együttmûködve az áruházzal. A programra kilátogatóknak egész nap alkalmuk nyílik népi játékok, játszóház, ugrálóvár kipróbálására.

Véradás a Tescoban !2012-05-09 10:08:41

 


A Magyar Vöröskereszt Berettyóújfalui Területi Szervezete Véradást szervez 2012.május 11-én pénteken a berettyóújfalui TESCOBAN!

Szeretettel várunk minden kedves véradót, segíteni akarót!
Segítsünk embertársainkon!

 

« 1. oldal »  Következő »