2024. április 23. Kedd, Béla.
 

A tojás fogyasztói ára a múlt évihez képest 4-5 százalékkal nõtt, a húsvéti idõszakban azonban az áruházláncok folyamatos akciózása miatt nem várható drágulás – mondta Földi Péter, a Baromfi Termék Tanács (BTT) tanácsadója az MTI-nek.

Húsvéti hímes tojás2015-03-30 11:43:00

A húsvéti tojás a húsvéttal, mint egyházi ünneppel szoros kapcsolatban van.

A koronás tojást vegye meg2014-10-13 08:57:28

Az extra sárga kategóriát jelentõ védjegyhez már a regisztrált termelõk több mint fele csatlakozott, és minden áruházban kapni már koronás tojást.

Magyarországra nem érkezett a szalmonellával fertõzött Németországból származó tojásból – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI érdeklõdésére.

A Lidl magyar beszállítója, a Szíjártó Bt. tévesztett a csomagolásnál, ezért került “Magyar friss tojás” jelölés az import tojásra. A Lidl Magyarország a hatóság jelzésére minden üzletében azonnali hatállyal visszahívta a téves megjelölésû termékeket, amelyek a továbbiakban nem kerülnek kereskedelmi forgalomba – tájékoztatta a társaság csütörtökön az MTI-t.

Húsvéti tojásmustra2014-04-19 09:43:57

A tojás tápláló és biztonsággal fogyasztható, bõséges forrása a fehérjéknek és számos nélkülözhetetlen tápanyagnak. A boltokban kapható esztétikus csomagolású tojásos dobozok nem mindig a legjobb minõségû tojásokat tartalmazzák. Vásárláskor a tojás csomagolásán belül szemrevételezzük a tojások színét, formáját, méretét.

A szorongási rendellenességeket legtöbbször gyógyszerekkel vagy kombinált pszichoterápiás kezeléssel gyógyítják, de arról kevesebb szó esik, hogy apróbb életmódbeli változásokkal mi magunk is sokat tehetünk a szorongásos betegségek leküzdéséért.

A felvásárlási ár ma már alacsonyabb, mint az elõállítás költsége, mert külföldrõl érkeznek olcsóbb szállítmányok. A hazai termelõk abban bíznak, a Baromfi Terméktanács indította védjegyprogram hosszabb távon stabilizálhatja a piacot.

Az országban egyelõre sok a külföldi tojás, bár, ha növelni tudnánk a tojótyúk-létszámot, hamar önellátóak lehetnénk.

Úgy látszik, nem nagyon érdekel minket, mikor kapunk többet a pénzünkért. Hiába, hogy kilóra jobban járhatunk az M-es vagy az L-es tojással, nekünk a darabár számít. Ezért többen veszünk S-est.

 

Mi van a gólyafészekben?2010-06-21 15:25:48

A gólyák köztünk élnek. Az idõk folyamán jól tudtak alkalmazkodni a megváltozott életkörülményekhez. Megszokták az embereket, az autókat. Szeretjük, figyeljük õket. A bihari térségben található sok-sok gólyafészket azonban legtöbbször csak alulról látjuk. Kovács Imre, a csökmõi faluház munkatársa a tetõrõl készített figyelemreméltó fotókat az intézmény elõtti gólyafészek belsejérõl.

Tojásdobálással, és két füstbomba elengedésével zavarták meg kedden az ukrán parlament ülését, miközben a képviselõk egy ukrajnai kikötõ Oroszországnak való bérbeadásáról vitatkoztak.
Nagyobb ketrecet, tojófészket, kényelmes ülõrúdat és megfelelõ fényviszonyokat igénylenek a tyúkok az Európai Unió szerint.  Ez a termelõknek súlyos milliókba, sõt tíz-, és százmilliókba kerülhet. Mennyire mehet fel a tojás ára?
« 1. oldal »