2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Az IKEA ingyen ad kiegészítõ csomagot fiókos szekrényeinek falhoz csavarozásához, mert két gyerek meghalt, miután rájuk dõlt a bútor. Vida Ildikó már nem dolgozik a NAV-nál, új alelnököt kap az MNB, új igazgatót az MKB, és távozik a MÁV-Start vezére is. A Monetáris Tanács tovább vágta az alapkamatot, egy ideig utoljára. Görögországban kinyitottak a bankok, de maradtak a tõkekorlátozások. Ez volt a héten a gazdaságban.

A minap kapott szárnyra a hír, mely szerint gazdák garmadája bukhatja el az uniós (a terménydiverzifikációhoz és a zöldítéshez kötött) támogatást, ami hektáronként 81,3 euró. Alaposan felkavarta az állóvizet az agrarszektor.hu-n megjelent, majd több médium által átvett írás, melynek szerintem nagyobb lehet a füstje, mint a lángja. Tarnavölgyi Gergely jegyzete.

Életmentõ támogatások2015-02-03 11:23:20

Az állattartók sikerként értékelik a termeléshez kötött uniós támogatások megõrzését.

Továbbra is jelentõs igény van a kerékpárutak építésére megyénkben.

A 2007-2013-as EU-s költségvetési idõszakban állattartó telepek korszerûsítése jogcímre négy támogatási kérelem benyújtási idõszakban lehetett uniós támogatást igényelni.

Mintegy 80 millió forintból egy kilométernyi út újult meg Berettyóújfaluban, melynek hétfõi átadása kapcsán Muraközi Istvántól megtudtuk, a jövõben nem terveznek további aszfaltozást, útjavítást a településen.

« 1. oldal »