2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Olyan embereket állított nemzetiségi önkormányzati képviselõjelöltnek egy nõ, akiknek fogalmuk sem volt arról, hogy elindultak. A saját rokonát akarta gyengíteni a kamujelöltekkel.

Nyolcvanöt büntetõeljárás indult a tavaly októberi önkormányzati választással összefüggésben választási csalás gyanúja miatt – derül ki a legfõbb ügyész egyik írásbeli válaszából, amelyet kedden tettek közzé a parlamenti honlapon.

Nyolcvanöt büntetõeljárás indult a tavaly októberi önkormányzati választással összefüggésben választási csalás gyanúja miatt – derül ki a legfõbb ügyész egyik írásbeli válaszából, amelyet kedden tettek közzé a parlamenti honlapon.

Hosszas vajúdás után kompromisszumot kötött a polgármester az ellenzékkel.

Üzletszerûen elkövetett kerítés, kitartottság és gyermekprostitúció kihasználása miatt indított nyomozást egy 40 éves debreceni, és egy 39 éves püspökladányi férfi ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda; a gyanúsítottak ausztriai bordélyházakban dolgoztattak magyar nõket – közölte a rendõrség.

Bár a határidõ lejárt, a város egyelõre nem távolíttatja el a kint felejtett választási plakátokat.

Kedd délután 16 órakor lejár a határidõ az önkormányzati választáson indult jelölteknek és jelölõszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány idõszakában közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

Három választási eljárás fut egymással párhuzamosan még a héten: vasárnap tartják az önkormányzati választás megismételt szavazásait 11 településen, eközben az október 12-i választás eredménytelensége miatt 23 esetben idõközi választást is kell tartani, és még tart a november végi újpesti idõközi országgyûlési választás eljárása is.

Hat polgármesterjelölt közül választhat Ózd több mint 28 ezer szavazója vasárnap. Az október 12-i polgármester-választást azért kell megismételni az észak-borsodi városban, mert az akkori eredményt a Debreceni Ítélõtábla megsemmisítette.

Nem volt több jogorvosat az október 12-ei választás után, mint korábban, de amíg korábban a kampánycsendsértések miatt érkeztek jellemzõen a kifogások, most az eredmények ellen – mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Jogerõssé vált a hevesi önkormányzati választás eredménye, miután a Debreceni Ítélõtábla helybenhagyta a megyei területi választási bizottságnak (tvb) az új szavazás kiírását kérõ beadványokat elutasító határozatait – tájékoztatta Heves megye aljegyzõje, a területi választási iroda kommunikációért és médiakapcsolatokért felelõs tagja hétfõn az MTI-t.

Hétfõn 16 órakor lejár a határideje annak, hogy a sajtótermékek kiadói megküldjék az önkormányzati és nemzetiségi választás kampányában közzétett politikai hirdetésekrõl szóló beszámolójukat az Állami Számvevõszéknek (ÁSZ).

A Debreceni Ítélõtábla a polgármester alkotmánybírósági panaszára megváltoztatta ítéletét.

Több mint egy héttel az önkormányzati választás után még mintegy 70 helyen nem tudtak végeredményt hirdetni - közölte az NVI elnöke.

A levegõ is megváltozik2014-10-18 14:30:06

A vezetõ beosztásúak összefogására van szükség Víg Szilárd szerint.

Akadnak olyan helyek, ahol még nincs vége a választásnak, tovább izgulhatnak a jelöltek. Hét településen például döntetlennel ért véget a polgármester-választás, emiatt valószínûleg meg kell ismételni a szavazást. De van három nagyobb város is, ahol kevesebb, mint 100 szavazat a különbség az elsõ és a második helyezett között. Itt újraszámolás jöhet.

November 10-éig is elhúzódhat az önkormányzati választások végleges eredményének megállapítása, ha minden jogorvoslati lehetõséget kihasználnak a jelöltek és jelölõszervezetek - mondta a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke Pálffy Ilona vasárnap éjjel az MTI-nek.

A szavazatok 100 százalékának feldolgozása után hét településen a hétfõ délelõtti adatok szerint szavazategyenlõség alakult ki a jelöltek között az önkormányzati választáson, hét településen pedig jelölt hiányában vasárnap elmaradt a polgármester-választás.

Négy város egy-egy egyéni választókerületében kell idõközi egyéni választókerületi választást tartani a Nemzeti Választási Iroda hétfõ reggeli adatai szerint: a négy választókerületben szavazategyenlõség miatt nem lehet kiosztani a mandátumot.

Öt idõközi egyéni listás választást kell tartani az országban - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfõ reggeli adataiból.

A legidõsebb is szavazott2014-10-14 08:20:50

Pocsaj legidõsebb lakója, Vasók Sándorné Zsófi néni, aki nemrégiben töltötte a 95. életévét, közeli hozzátartozójával ment el szavazni.

Házhoz ment az urna2014-10-14 08:13:12

Több mint száz, idõs vagy mozgásában korlátozott választópolgár szavazott otthonában Újfaluban.

Gyerekekkel, unokákkal2014-10-13 11:10:09

Körösszegapátiban fõleg a délelõtti istentisztelet elõtt, majd utána mentek el többen szavazni.

A 82 megyei település többségében független jelöltek indultak.

Szabad kampányolni a közterületeken a vasárnapi önkormányzati választáson a szavazás ideje alatt is, kivéve a szavazóhelyiségek körüli, 150 méteres sugarú területeket. A választási törvényben meghatározott területi korlátozás azonban nem vonatkozik a 150 méteren belüli magánterületekre.

« 1. oldal »  Következő »