2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Noha az európai Észak és Dél, illetve a magországok és a periféria közti különbségek régóta tárgyalt témák, az Európai Központi Bank legfrissebb adatai bizonyítják, hogy az európai pénzügyi válság során tovább nõtt a szakadék a régiók háztartásai között.

Európát és fõként a feltörekvõ piacokat nem igazán gazdasági-pénzügyi problémák, hanem politikaiak sújtják. A jelenlegi légkör kedvez a nacionalizmus terjedésének, ez pedig súlyosbítja a meglévõ gazdasági-pénzügyi problémákat. Európa bizonyos tekintetben ördögi körbe került – nyilatkozta az Alapblognak Bill Emmott, aki a The Economist volt fõszerkesztõje, jelenleg befektetési alapkezelõ cégek tanácsadójaként tevékenykedik.

Egyre kelendõbb a prémium2015-05-04 11:07:38

A korábbi piac 1 százalékához képest az utóbbi hónapokban inkább 2-2,5 százalék volt a részarányuk.

Létszámleépítés, vagyonfelélés, egy helyben topogás – az elmúlt öt év mérlege.

 

A sötét jóslatai nyomán Mr. Végzet gúnynéven emlegetett Nouriel Roubini nem lát nagy veszélyt sem a részvény-, sem a kötvénypiacokon, egy befektetési tanácsadó cég elsõ embere viszont az öt évvel ezelõttinél is nagyobb válság lehetõségére figyelmeztet.

 

Katasztrofális válság fenyeget
Az USA a világtörténelem legnagyobb adósa, adóssága pedig évrõl évre halmozódik, ebbõl fakadóan pedig minden egyes újabb válság egyre súlyosabb lesz.

 

Míg a válság elõtt, 2007-ben az eladott ingatlanok 45 százaléka cserélt gazdát közvetítõkön keresztül, ez az arány a múlt évben már 53 százalékra emelkedett.

Hajdú-Bihar – A válság hatására egyre több a mentális beteg, ami miatt az öngyilkosságok száma is növekvõ tendenciát mutat. Mi vezethet a depresszióhoz, majd esetenként ahhoz, hogy saját életét kioltsa az ember, illetve a környezetünk mi jelek alapján gondolhatja, hogy baj van.


Budapest - A végtörlesztés közelgõ határideje mozgósította a vevõket – mutatnak rá az elemzõk.
Fekete június a turizmusban2010-08-04 09:41:47
Két napos általános sztrájk kezdõdött Görögországban. A közalkalmazottak a megszorító intézkedések ellen tiltakoznak, amely a szakszervezetek szerint csak a kisembereket sújtja.
Rémálom - ezt mondta az autókereskedõk szövetségének elnöke az új autó eladások számára. Ugyanis a piac a negyedére zsugorodott az elmúlt két évben és emiatt 15 ezer munkahely szûnt meg. Valami javulás viszont már van.
Tüntetések már hétfõn és általános sztrájk szerdán. Így fogadták a görögök az athéni kormány által bejelentett megszorító intézkedéseket, amelyek az uniótól És Nemzetközi Valutaalaptól kapott 110 milliárd eurós hitel feltételei.
Csõd szélén Görögország. A közalkalmazottak mégsem kérnek az Unió és a Nemzetközi valutaalap segítségébõl. Azt mondják: nem akarnak további megszorító intézkedéseket.

Befizetni április 15-ig lehetett a krízisalapba, míg segélyt igényelni április végéig – hívta fel a figyelmet az MR1-Kossuth Rádió.

Tavaly ilyenkor még csak a média által felkapott rémhírnek tûnhetett az, ami mára fájdalmas, érezhetõ, olykor elviselhetõ ténnyé szilárdult. A gazdasági válság mostanra beépült a hétköznapjainkba.


« 1. oldal »  Következő »