2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Nem lesz több magyar város2015-07-20 14:11:12

Az Origo információi szerint egyetlen magyar település sem fogja elnyerni idén a városi címet. Pedig 23 község és nagyközség pályázott erre, a végsõ döntést a köztársasági elnök hozza meg. A városi címre vágyó községek közül a legnagyobb lélekszámúban 7500-an élnek, a legkisebben pedig alig több mint ezren.

Egy héttel ezelõtt arra kértük olvasóinkat, szavazzanak, melyik városban a legjobb élni Hajdú-Biharban. Kíváncsi vagy, a te városod milyen helyezést ért el? Most kiderül, szerintetek hol a legjobb élni a megyében.

Fellendülõben van a városi kertmozgalom, melynek népszerûsítésében számos szervezet vesz részt országszerte. Így lesz falusi „feeling” a városokban!

A „Kötetlen Pálya – utak az okos városba” infografika-versenyen egyetemisták kapcsolódtak be a közös gondolkodásba és hoztak okos városfejlesztési ötleteket az IBM Magyarország és a Climate-KIC pályázatára.

Derecske – Fõzõversennyel, gyermekprogramokkal, térképkiállítással, huszárfelvonulással, majd este Esztergályos Cecília szórakoztató mûsorával, valamint a PG Csoport fõtéri koncertjével ünnepelték a város napját a derecskeiek szombaton.

Idén is megrendezik a hajdúszoboszlói városi futónapot a repülõtéren, a X. Aquapark Futás augusztus 28-án (szombaton) 9 órakor kezdõdik.

A nagy hõség ellenére vagy miatt rengeteg turista keresi fel a napokban is Hajdúszoboszló városát. Nézze meg milyen érzés este a fürdõváros utcáin gondtalanul mulatni, sétálni, vásárolni, játszani. Nézze meg a képeket és a videót!

« 1. oldal »