2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Járt már úgy, hogy egy élelmiszerboltban, a hûtõpult elõtt állva elgondolkodott, mibõl készült a felszeletelt, csomagolás nélküli felvágott? Mi van a helyben készült franciasalátában, vagy mióta áll ott a dobostorta? Na és a piacosok kézmûves termékeivel fogott már mellé? Vagy látott szmogban aszalódó szárazkolbászt, kérdezte, dejós vagy diós-e a bejgli a karácsonyi vásáron? Mit lehet tenni, ha nem kap választ? Most összefoglaljuk.

A mûszaki cikkek, tv-készülékek, tabletek, okostelefonok, laptopok, játékkonzolok népszerû karácsonyi ajándékok, ezért a vásárlás során legfontosabb szakmai és fogyasztóvédelmi szempontokra hívták fel a hatóságok a figyelmet pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

A karácsony jegyében az üzletekben már novemberben megjelennek a szezonális csokoládéfigurák, a szaloncukrok, valamint ebben az idõszakban megemelkedik a teljes csokoládé- és pralinépiac forgalma is az átlagos havi eladási szinthez képest. Miközben a figurás édességek piacán egyre inkább a valódi csokoládéból készült termékeket keresik a vásárlók, a gyártók szerint a boltokat még mindig elöntik a gyenge minõségû, olcsó szaloncukrok.

Karácsony elõtt hajlamosak vagyunk elszakadni a valóságtól, többet költünk, mint amennyit megengedhetnénk magunknak, és olyan holmit is megveszünk, amire nincs is szükségünk.

Tessék nagyon figyelni a vásárlásnál! Nem ritka, hogy trükköznek a fával.

Komoly gátat szabhat az újabb kisboltok nyitásának egy törvénymódosítási javaslat, amely szerint a kisebb, napi fogyasztási cikkeket árusító helyeknek is kötelezõ lesz parkolóhelyet kialakítaniuk.

Egyre népszerûbbek hazánkban az árverések. Mind több és több és több galéria és aukciósház rendez ilyen eseményeket, melyek befektetési szempontból sem elhanyagolhatók.

Az idei évben is jól pörögtek a kuponos, bónuszos utazások. A piac legnagyobb szereplõi elmondták, hogy sikerrel zárták az idei szezont, minden eddiginél többen választották az akciós utakat.

 

Ijesztõ jövõképet vázolt egy interjúban Philip Clarke, a Tesco vezérigazgatója. A brit üzletember - aki egyben a világ kiskereskedelmének egyik legfontosabb alakja - úgy fogalmazott: "Végéhez közelít az olcsó élelmiszerek kora."

 

Több ezer dollárt is fizetnek Japánban egyetlen darab dinnyéért. Gondoljon majd erre, amikor meglátja az idei dinnyeárakat.

A legfrissebb felmérések szerint négybõl három internetet használó magyar felnõtt vásárolt már a világhálón. A magyar online vásárló általában bankkártyával fizet, és fõként telekommunikációs eszközt és kiegészítõket, biztosítást, könyvet, üdülést rendel valamely webshopban.

A gazdasági nehézségek hatására látványosan alakul át életünk Európában. A felmérések szerint igencsak megváltoztak fogyasztási szokásaink az elmúlt években, szinte észre sem vesszük, és egyre inkább elmegy a kedvünk a hagyományos vásárlástól, kezdjük unni a klasszikus márkákat, közben pedig olyan lehetõségekkel ismerkedünk meg (újra), mint az alternatív fogyasztás, az újrahasznosítás, a használtcikk-piac, vagy a csoportos vásárlás.

Újabb és újabb trükkökkel verik át a gyanútlan résztvevõket a termékbemutatókon. A fogyasztóvédõk óvatosságra intik az ilyen rendezvények látogatóit.

A kormány szerint túl magas a magyarországi bankkártyás tranzakciók után fizetendõ jutalék, ezért csökkenteni fogják. Azt várják, hogy ettõl népszerûbb lesz a bankkártyás fizetés, és visszaszorulhat a készpénzezés.

 

Eltörölték a lakások forgalmi értékének elsõ 4 millió forintjára jutó kedvezményes, 2 százalékos illetékkulcsot.

Az új év elsõ hónapja annyiban mindenképp egyedi lesz a korábbiakhoz képest, hogy nemcsak áremelésekkel, de egy fronton méretes árcsökkentéssel is szembesül a lakosság. A kormány döntése értelmében ugyanis 10 százalékkal mérséklõdik a rezsi.

Kinek éri meg a szocpol, milyen költségei lehetnek az igénylésnek és melyek a visszafizetés lehetséges esetei?

Már nemcsak bankkártyával lehet az interneten lefoglalt vasúti menetjegyek árát kifizetni, hanem a mobiltelefonok egyenlegének terhére is, igaz, csak a teljes árúakét.

A vártnál magasabb, 5,5 százalékos lett a januári infláció. Az áremelkedésben szerepet játszott az áfaemelés mellett a gyenge forint is.

Budapest, 2011. november 22., kedd (MTI) – A cég által lízingbe vett autó havi lízingdíjában lévõ áfa levonható lesz januártól, de arányosítani kell a magáncélú és a céghasználatot – mondta Balog Ádám a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelõs helyettes államtitkára a Magyar Lízingszövetség által szervezett rendezvényen kedden Budapesten.

Az év elsõ kilenc hónapjában az agrártermékek ára közel 30 százalékkal emelkedett. A krumpli ára látványosan csökkent.

Földet venne az állam2010-07-16 16:02:01

Aktív szereplõje lenne a magyar földpiacnak az állam. Bárkinek, aki eladná a földjét, elsõ körben a novemberben felálló Nemzeti Földalaphoz kéne fordulnia. Az így megszerzett területeket családi gazdaságoknak adná el vagy adná bérbe az állam.

A nagy hõség ellenére vagy miatt rengeteg turista keresi fel a napokban is Hajdúszoboszló városát. Nézze meg milyen érzés este a fürdõváros utcáin gondtalanul mulatni, sétálni, vásárolni, játszani. Nézze meg a képeket és a videót!

A bebörtönzött és elszegényedett Adolf Hitler annak idején levelet írt egy autókereskedõnek, hogy adja el neki olcsóbban azt a Mercedest, ...
A karácsonyfa-vásárlás a legtöbb embernek érzelmi és egyben anyagi kérdés is. A fajtaválasztást jól meg kell gondolni az ára, a tartóssága és persze az illata miatt.
« Előző « 3. oldal »  Következő »