2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Már csak két napjuk van a kedvezményesen végtörlesztõ ügyfeleknek, hogy tízezer forintos díj ellenében igényeljék pénzügyi intézményüktõl az elszámolást.

2013. július 20. A jövõ héten lehetünk okosabbak abban, vajon milyen újabb segítséget nyújt a kormány a devizahiteleseknek. Közben email-ben forog egy olyan dokumentum, amibõl kiderül: az egyik bank lízingcégével az adósok akár a tartozás 80 százalékának elengedésében is megállapodhatnak. A dolog persze az eddigi tapasztalatok alapján nem annyira egyszerû.

Hitel Ennyit ért a végtörlesztés 2012. szeptember 25., kedd 10:32 MTI A végtörlesztés érdemben nem növelte a lakás-takarékpénztári szerzõdések számát, a megkérdezett két pénztár az árfolyamgáttól vár élénkülést, de csak 2013-tól.

Túl vagyunk a végtörlesztés okozta átmeneti fellendülésen, visszatér a piac a régi kerékvágásba.

A Nemzetközi Valutaalap álláspontja szerint a végtörlesztés nem volt jó ötlet: a tehetõsebbeknek segített, rossz hatással volt a forintra és mélyítette a válságot.

Zalaegerszeg, 2012. március 17., szombat (MTI) – A végtörlesztés és az árfolyamgát segíti, de nem oldja meg a magyar gazdaság devizakitettségi gondjait, csak újraosztja a terheket a háztartások, az állam és a bankok között – fogalmazta meg a Magyar Nemzeti Bank alelnöke szombaton Zalaegerszegen, a Fiatal Közgazdászok Országos Találkozóján.

Budapest, 2012. január 27., péntek (MTI) – Lejár egy újabb végtörlesztési határidõ hétfõn, azoknak ugyanis, akik jelezték végtörlesztési igényüket, január 30-ig be kell fizetniük a szükséges összeget, illetve igazolniuk kell, hogy rendelkezésükre áll az ehhez szükséges fedezet.


Budapest, 2012. január 16., hétfõ (MTI) – Az Index.hu portál szerint a hétfõi kormányülésre olyan elõterjesztést készített a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), amely szerint 2 százalékpontos kamattámogatást kaphatnak a közszférában dolgozók – nagyjából 53 ezer alkalmazott – a devizahiteleik végtörlesztéséhez; az elõterjesztõ NGM számításai szerint az elsõ évben 3,7 milliárd forintos költségvetési kamattámogatás mellett akár 55 milliárdos banki veszteség is keletkezhet, ennek a harmadát az állam vállalná magára.

 

 


Debrecen - Az önkormányzatokat még nem tájékoztatták a közalkalmazotti végtörlesztés rejtélyeirõl.

Az országgyûlés már hétfõn szavazhat a felszámítható kamatok és a teljes hiteldíjmutató (THM) mértékének korlátozásáról, amennyiben a képviselõk megszavazzák a házszabálytól való eltérést. A képviselõk tárgyalnak a jövõ évi adótörvényekhez fûzött módosítókról is.

A várhatóan százezres nagyságrendû végtörlesztési ügyletek kezelése komoly szervezési feladatot jelent a bankok számára, a PwC könyvvizsgáló számításai szerint a bankredszer pótlólagos munkaerõ kapacitásigénye 1000 és 2500 fõ között alakul a következõ hónapokban.


Budapest, 2011. október 21., péntek (MTI) – A kormány figyelemmel kíséri a végtörlesztéssel kapcsolatos esetleges problémákat, de az Országgyûlés feladata “ezeket az anomáliákat orvosolni” – mondta újságírói kérdésre a pénteki kormányszóvivõi tájékoztatón Giró-Szász András.

A vagyonosodási vizsgálat kiterjed a hitelek visszafizetésére fordított pénz eredetének firtatására is - tudta meg azenpenzem.hu az adóhatóságnál; a "kishalaknak" azonban a portál szerint nem kell félniük.

A legnagyobb hazai bankoknál már megszületett a válasz a végtörlesztésre: október elejétõl megugrottak a kamatok, megszûntek az akciók és bizonyos hitelajánlatok eltûntek, így egyre nehezebb körülmények között szerezhetnek forinthitelt azok, akik végtörleszteni szeretnének. Eddig egyetlen kisebb banknál látszik, hogy versenyezne a forinthitelbõl végtörleszteni próbáló ügyfelekért.

A Duna House szerint az év második legerõsebb hónapja volt a szeptember az ingatlanpiacon.

Csütörtöktõl él a végtörlesztés lehetõsége, ami feszített tempót diktálhat bankoknak és adósoknak egyaránt, az utóbbiaknak ráadásul heteken belül több millió forintot is elõ kell teremteniük. Az [origo] összegyûjtötte a legfontosabb pénzlelõhelyeket, és minden praktikus információt, ami a gyors ügyintézéshez, illetve a hosszabb távú kockázatok mérlegeléséhez elengedhetetlen.

Budapest, 2011. szeptember 27., kedd (MTI) – Csütörtöktõl igényelhetõ az egyösszegû végtörlesztés rögzített árfolyamon – a devizahitelesek svájci franknál 180 forintos, az eurónál 250 forintos, a japán jennél pedig 2 forintos árfolyamon igényelhetik a végtörlesztést december 30-ig.

 

Mérlegeli a kormány, hogy a problémás ügyfeleket és a magas hitelösszeget felvevõket is kizárja azok közül, akik a piacinál kedvezõbb árfolyamon törleszthetik devizahitelüket - tudta meg az [origo]. A kormány eddig is több olyan részletet jelentett be a végtörlesztésbõl, amely szûkíti azok körét, akik élhetnek a végtörlesztéssel, de információink szerint megbízást kapott a kormányzati apparátus, hogy mérje fel, milyen kritériumokkal szûkíthetõ tovább a csoport.


Budapest (MTI) - A devizahitelek végtörlesztésének rögzített árfolyamon történõ lehetõségét elfogadhatatlannak tartja a Magyar Bankszövetség, de a többi, a bankokat érintõ javaslatról készek tárgyalni - derül ki a szervezet közleményébõl.

« 1. oldal »