2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Kedden hangolják át a debreceni, a komádi, a siklósi és a pécsi tévéadót, így a vételkörzetükben 8 és 18 óra között néhány órára szünetel a tévéadások földfelszíni vétele – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hétfõn az MTI-vel.

Meglendült a családi házak piaca
Jól járhatnak azok, akik az elmúlt 3 évben nem kapkodták el a vásárlást.

Jelentõs kereslet- és árcsökkenés; a kisebb, olcsóbb ingatlanok iránti érdeklõdés növekedése; a készpénzes vásárlók túlsúlyba kerülése - immár másfél éve ezek jellemzik a lakáspiacot. Melyek a legkeresettebb ingatlantípusok 2010-ben és mik voltak a 2008-as "békeidõben", miért a panelek lettek a válság legnagyobb vesztesei és a központi lokációjú, kisebb méretû városi lakások a leginkább értékállóak? - az Otthon Centrum (OC) országos körképe a keresletben megmutatkozó válsághatásokat és azok regionális eltéréseit vizsgálta meg.

Szakértõk szerint egyre sürgetõbb a társasházi bejegyzést megelõzõ idõszak szabályozása. A sokszor évekig elhúzódó eljárás alatt az üzemeltetéssel és mûködtetéssel megbízott "kvázi" képviselet eszköztelen a nem fizetõkkel szemben, ezért az új építésû társasházak negyede már a megalakulás elõtt eladósodik. Ráadásul az újlakás-vásárlók nincsenek tisztában azzal, hogy a válság hatásai miatt nehéz helyzetbe jutott beruházók a birtokba lépés pillanatától, akár teljes mértékben rájuk terhelhetik a még eladatlan lakásokra esõ közösköltség-hányadot is, ezzel a szokásos összeg többszörösére növelve a már beköltözött lakók rezsikiadásait.

« 1. oldal »