2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Ivóvíztisztítás házilag2013-08-19 09:06:05
Egyre több helyen bukkanak fel a háztartási víztisztító berendezések. Vannak akik multi-level-marketing hálózatoktól, vannak akik kis üzletekben, vagy éppen hipermarketek háztartási gép osztályán szerzik be ezeket a készülékeket. A sokszor kinézetre és technikára is azonos készülékek ára között, azonban százezres különbségek is lehetnek, kérdés, hogy a marketing, vagy tényleges tudás indokolja-e a különbséget. Milyen elõnyöket nyújt tulajdonképpen ez a technológia napjainkban?

A felnõtt emberek napi vízigénye 2,5-3 liter, ebbõl átlagosan másfél liternyit juttatunk be a szervezetbe valamilyen ital formájában.
Egy kis elektromosság alkalmazásával német és amerikai tudósok új módszert dolgoztak ki a só eltávolítására a tengervízbõl. Találmányuk sokkal kevesebb energiát igényel és meglepõen egyszerû a hagyományos sótalanítási technikákhoz viszonyítva.

 

Rezsicsökkentés – Tíz százalékkal olcsóbb a víz- és a csatornaszolgáltatás, a szemétszállítás és a szippantás
Budapest, 2013. július 1., hétfõ (MTI) – Csökkentek a víz- és csatorna, valamint a szemétszállítási díjak, olcsóbb lett a szennyvízszippantás, a PB-gáz és a kéményseprés is július 1-jével a lakossági rezsicsökkentés részeként.
Klór a vízben…2013-06-07 10:21:36
A klórral nem csak ivóvíz fogyasztásakor találkozik a szervezetünk. Amikor zuhanyozunk vagy fürdünk, a meleg víz hatására pórusaink kitágulnak, így a klór a bõrön át könnyen felszívódhat. A klór jelen van még a zuhanyvíz gõzében is, ami a tüdõnkbe juthat levegõvételkor.

 

A termõföldek harmadán bizonyosan nem lehet már termésre számítani.
Hajdúböszörmény, Pród, Görbeháza - A termõföldek harmadán bizonyosan nem lehet már termésre számítani.

Jó minõúségû ivóviz Körösszegapátiban
Körösszegapáti – Figyelemre méltó cikk jelent meg a Napló hasábjain, amikor közölte a megyében lévõ azon községek neveit, melynek ívó vize az elõírásoknál több arzént tartalmaz. A felsorolásban Körösszegapáti település neve is olvasható volt.

Méregdrágán mérik a vizet február elsejétõl azoknak, akik mûszakilag rá tudnának kötni a csatornahálózatra, de ezt - bármilyen okból - eddig mégsem tették meg.

Nettó 192,10 forint lenne egy köbméter ivóvíz. Már ha a Fõvárosi Közgyûlés is rábólint.

A Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben percek alatt félméteres lett a víz a gyerektábor házainál. 80 általános iskolás diák és 11 tanár került életveszélybe, de mindannyian biztonságban vannak már.
Halálos áldozat Miskolcon2010-05-17 08:57:49
Miskolcon a legsúlyosabb a helyzet. Az árvíz egyre jobban közelít az a belvároshoz. A felhõszakadás miatt megáradt Szinva patak kilépett a medrébõl és mindent vitt, ami az útjába került. Egész városrészek kerültek víz alá.

Az okos mérõvel rendelkezõ villany-, víz- vagy gázórák arra is alkalmasak, hogy tudatos fogyasztókat neveljenek.

A kínai mentõalakulatok több mint 150 bányász megtalálásán dolgoznak egy szénbányában, amelyet egy nappal korábban árasztott el víz. A még építés alatt álló bányában 261 bányász volt, amikor egy használaton kívüli járatból betört a víz, amelynek teljes elszivattyúzása három napig is eltarthat.
Ki kellett üríteni azt a bevásárlóközpontot, ahol a világ legnagyobbnak tartott akváriuma található csütörtökön, miután a többféle tengeri állattal, köztük cápákkal teli medencébõl szivárogni kezdett a víz ...

A NASA az ûrbõl készített felvételeket tett közzé a Dubajban épülõ Világ-szigetcsoportról. Az ambiciózus terv a képek tanúsága szerint hullámsírban végezheti.
Vízzel kínozta meg egy amerikai katona a négy éves lányát, mert nem tudta elmondtani az ábécét - közölte Washington állam rendõrsége. A szimulált vízbefojtás Guantanamo óta be van tiltva.
« Előző « 2. oldal »