2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

A fiúsháztól, az iskolától, a lányosházig, a tájházig és vissza vonult a vigadó menet.

Võlegény a szoknya alatt2015-03-30 09:48:55

A falu legnagyobb rendezvényét idén sem hagyták ki a mulatni vágyók: az érdeklõdés most is nagy volt.

Sokéves hagyományként Karácsony elõtt Földes lakói, a gyerekek és felnõttek, a civil szervezetek közösen készültek a Megváltó születésnapjára, a szeretet ünnepére.

Modern világunkban a hagyományok õrzésében egyfajta küldetés a võfélyek szolgálata – állapította meg a Kárpát – medence százhat võfélye azon a fórumon, ahol közösen megfogalmazták: fontossá vált, hogy a település és a szervezõk felterjesztést készítsenek azért, hogy e találkozó bekerüljön a szellemi kulturális örökség jó megõrzési gyakorlatai közé.

Csigatésztát sodortak Pocsajban
Pocsaj – Már szinte hagyománnyá vált Pocsajban a csigacsinálás – február 9-én egész nap a dolgos kezek szorgoskodtak, a közelgõ võfélytalálkozóra sodorták a levesbe valót.

Pocsaj - Ötödik alkalommal rendezi meg a Román Kisebbségi Önkormányzat és a helyi önkormányzat a Magyar-Román Lakodalmas- és Võfélytalálkozót Pocsajban, március 3-án.

Ismét gyúrtak Pocsajban2012-02-13 09:33:49


Pocsaj – Ismét megkezdõdött a készülõdés Pocsajban a közelgõ võfélytalálkozóra: a pocsajiak és más, környékbeli településrõl érkezõ asszonyok csigát gyúrtak február 11-én.

« 1. oldal »