2018. február 24. Szombat, Szökőnap.
 

Rugalmasabb, pontosabb, követhetőbb lett, nyolcezer új szót tartalmaz, de nem hoz jelentősebb változásokat a magyar helyesírás szabályainak tizenkettedik kiadása. A Magyar Tudományos Akadémia szerint még ma valamennyi köznevelési intézménynek eljuttatják a változások gyűjteményét online formában.

Módosult a pulmonológiai, a pszichiátriai és a belgyógyászati fekvőbeteg ellátási rend a Klinikán és a Kenézyben.

Változott az áfatörvény az év elejével, több termék esetében csökkent az adókulcs, módosultak az áfa-mentességre vonatkozó szabályok, és átalakultak részben a bevallási kötelezettséget érintő változások is.

A jövőben a vezető beosztásban lévő kormánytisztviselőkre is kiterjed a köztisztviselők mellett a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség - a többi közt ezt is tartalmazza a jogállási törvények módosítása, amelyet hétfőn 128 igen szavazattal, 51 ellenében fogadott el a Ház.

Újra sok jogszabályváltozás érinti az életünket péntektől. Augusztus elsejétől többek közt felpörgetik a közmunkaprogramot, jön a kéthetes MNB-betét, ingyen lehet tanulni, valamint egységes űrlapokon mehetünk panaszra a bankok miatt.

Nem lefutott még az interchange-díj szabályozása − értesült több forrásból is a Napi Gazdaság. Híreink szerint nem pusztán banki, hanem a szabályozókhoz közeli oldalakról vannak olyan javaslatok, amelyek a mostani törvényjavaslatban szereplő díjmértékeket lépcsőzetesen érnék el.

Szeptember elsejétől rendelet szabályozza majd, hány gyógyszerészt és hány asszisztenst kell alkalmazni a gyógyszertárakban.


Rengeteg szabály megváltozik július elsejétől Magyarországon. Ezek befolyásolják majd többek között, hogy mennyit fizetünk a szemétért, hogy milyen büntetést kapunk, ha megszegjük a törvényeket, hogy hol vásárolhatunk cigarettát, mikor vagyunk lesen gólhelyzetben, és hogy rámehetünk-e ingyen az autópályára. Pontokba szedtük a legfontosabb újdonságokat.

Módosulnak a Munka törvénykönyvéről szóló törvény munkabérre, távolléti díjra és szabadságra vonatkozó rendelkezései - hívja fel a figyelmet a Deloitte.

 

A parlament elé került a tavaly elfogadott és már részben életbe lépett új Munka törvénykönyvének korrektúrája, amely visszaadja a munkavállalóknak a korábban megszokott jogokat a szabadságolásban.

 

Elképzelhető, hogy a vizitdíj-automatákhoz hasonló berendezéseken vehetnek majd szakaszjegyet a kamionosok az útdíjrendszer elindulása után.

Vasárnaptól több ponton változik az idei vasúti menetrend, a változások csaknem húsz vasútvonalat érintenek – közölte a MÁV-START Zrt. pénteken.

Február 1-től csak elektronikus úton nyújthatók be kifizetési kérelmek
Debrecen – Február 1-től csak elektronikus úton nyújthatók be kifizetési kérelmek számos beruházási támogatásnál.

Így adózunk 2013-ban2013-01-20 17:49:17

Így adózunk 2013-ban
Budapest, 2013. január 20., vasárnap (MTI) – Ez évtől változott a személyi jövedelemadó, a béren kívüli juttatások rendszere, a társadalombiztosítás, az illetékrendszer és az eljárási szabályok, ezek közül szemezget az adóhatóság honlapján közzétett tájékoztató.

Az önkormányzat december 3-i rendkívüli testületi ülésén döntött a fizető parkolási szabályok változásáról. Ennek legfontosabb eleme, hogy a Berettyóújfalu Kártyával rendelkező gépjármű tulajdonos helyi lakosok a kártya mellé 1200 forintos bérlet megvásárlásával a város valamennyi fizető parkolós zónájára érvényes éves bérletet kapnak. A Berettyóújfalu Kártyára kedvezményt adóknak pedig a közületi bérletek ára 50 százalékkal csökken. A módosított önkormányzati rendelet december 15-i hatállyal lép életbe.

A Kormány más közlekedési tárgyú kormányrendeletekkel egyidejűleg, főként a szakpolitikusok kezdeményezésére létrejött munkacsoport kezdeményezései nyomán módosította, pontosította a KRESZ egyes rendelkezéseit.

 

 

Módosította a kormány a KRESZ egyes rendelkezéseit. Tilos lesz lézerblokkolót használni, de parkolhatunk kapu előtt. Most már alkoholfogyasztás után is lehet biciklizni.

 

Építményt ezentúl úgy kell tervezni és megvalósítani, hogy a működtetéshez szükséges energiafelhasználás a lehető legkisebb legyen.

Az Országgyűlés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium számos ponton módosított egyes közlekedési tárgyú törvényeket július 12-én. Az új előírások döntő többsége a módosítások kihirdetését követő 15. napon lép hatályba.

 

Soron következő testületi ülését március 29-én tartotta városunk képviselő testülete. Egyebek közt döntöttek az április 1-vel megváltozott helyi autóbusz közlekedésről, elfogadták a rendőrség, a polgárőrség beszámolóját, hozzájárulásukról biztosították a házi szociális ellátást végző alapítványt, illetve betéti társaságot, módosították az adható kitüntetések körét, hatályon kívül helyeztek két önkormányzati rendeletet.

Budapest, 2012. február 24., péntek (MTI) – A kormány a bérkompenzációs rendszer átalakítására készül az index.hu értesülése szerint. A lap birtokába jutott előterjesztés megszüntetné azt a 21 milliárdos bérkompenzációs keretet, amire az idei adóváltozások vesztesei közvetlenül pályázhattak, a pénzt a cégek bérpótlásának támogatásához csoportosítják át.

Nem csak időbérben, hanem teljesítménybérben, illetve az idő- és a teljesítménybér összekapcsolásával is meg lehet állapítani a munkavállaló tényleges díjazását. Az új munka törvénykönyve (Mt.) meghatározza a teljesítménybér fogalmát, illetve rendelkezik arról, miként határozhatja meg a bérezés alapját a munkáltató július elsejétől.


Hajdú-Bihar – Kedvezően változtak az ingatlan-bérbeadás szabályai az idei évtől. Az egyik fontos változás, hogy a lakását bérbe adó magánszemély levonhatja a bérleti díjból származó bevételéből az általa más településen bérelt lakóingatlan bérleti díját, ami a munkavállaló mobilitását segítheti.


2011. december 11-től változik az éves vasúti és autóbuszos menetrend, számos részében megújult kínálati lehetőséget biztosítva azoknak, akik belföldi és nemzetközi utazásukhoz a közösségi közlekedést kívánják igénybe venni.

Júliustól akár 300 ezer forint bírságot is kiszabhatnak gyorshajtásért, ittas vezetésért, a biztonsági öv becsatolásának elmulasztásáért és a piroson áthajtásért az autósokra. A rendőrök fokozottan figyelik a gyalogosokat is.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!