2018. május 24. Csütörtök, Eszter.
 

Tovább csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) pénteki adatai szerint jelenleg tíz vízügyi igazgatóság területén összesen 41 belvízvédelmi szakaszon van elrendelt készültség.

Az influenza és a nátha környezeti kockázatainak csökkentése.

Az irtására alkalmas eszközbeszerzésre január 1-jétől január 31-ig nyújthatják be pályázataikat a parlagfű elleni védekezést végző civil szervezetek, amelyek összesen 642 millió forintot kaphatnak - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) hétfőn az MTI-vel.

Több parkoló gépkocsin is egy a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által készített figyelemfelhívó kiadványt helyeztek el a rendőrök Debrecenben.

A parlagfű elleni védekezés számos lehetősége áll a gazdák rendelkezésére a vetés után, kelés előtt és kelést követő időszakban is – hangsúlyozza a Vidékfejlesztési Minisztérium az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében, egyben arra hívja fel a figyelmüket, hogy a hatékony védekezéshez kérjék a szakemberek tanácsát.

Vannak, akik keveslik, hogy Magyarországon gyakorlatilag csak gázpisztolyt lehet önvédelemre tartani, úgy vélik, a gumilövedékes fegyvereket is elérhetővé kellene tenni a civileknek.

szúnyogA szúnyogriasztás céljára árusított karkötők forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek, hatékonyságuk nem igazolt, így alkalmazásuk semmiképp nem tanácsolható. A B-vitamin (akár tapasz formájában, akár tablettaként szedve) a vérszívó ízeltlábúak riasztására szintén alkalmatlan.

Árvíz - Több mint 2500 kilométeren van készültség
Budapest, 2013. április 7., vasárnap (MTI) – A folyók magyarországi szakaszain több mint 2500 kilométeren van árvízvédelmi készültség, számottevő csapadék sehol sem valószínű vasárnap – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

Káosz a gátakon?2010-06-09 09:47:10
Lassan apadnak a folyók2010-06-08 10:51:21
1500-2000 embert foglalkoztatna a kormány jövő héttől az árvízi védekezésben - jelentette be a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.
Gátszakadás Edelényben2010-06-04 14:34:47
Átszakította a Bódva a gátat Edelényben, ahol éjszaka két utcát kellett kitelepíteni. Helikopterrel, a levegőből kezdik megerősíteni a töltést, így próbálják meg elzárni a víz útját.
Kihirdette a veszélyhelyzetet kedden késő este a Kormányzati Koordinációs Bizottság Pásztó és Hasznos térségére. A veszélyhelyzet elrendelését és a koordinációs bizottság összehívását a Nógrád Megyei Védelmi Bizottság kérte, ...
Már viszonylag nyugodt éjszakájuk volt az árvíz sújtotta Borsod megyében lakóknak. A folyók, ha igen lassan is, de apadnak. A vízügyi szakemberek szerint tartósan magas vízállásra kell számítani.
Magyarország keleti részében több megyében is első és másodfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el. Az olvadó hó miatt sok helyen homokzsákoznak, de otthonából egyelőre senkit nem kellett kitelepíteni.

Huszonnyolcan kerültek kórházba influenzaszerű tünetekkel az ünnepek alatt, közülük hét embert intezív osztályon ápoltak, s négy betegnél lélegeztető gépet is alkalmazni kellett... Tudjon meg többet!

Új oltópont Debrecenben2009-12-04 09:52:28

A H1N1 terjedésének megakadályozására és a lakossági fenyegetettség csökkentésére Debrecenben oltópont működik... Tudja meg hol!

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!