2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

A visegrádi országok (V4), valamint a kezdeményezéshez csatlakozó Románia és Bulgária közös területfejlesztési stratégiája jó kiindulási pontot jelent ahhoz, hogy az Európai Unió 2014-20-as idõszakában az érintett országok ez alapján együttmûködve fejlesszék a térséget, és hogy az EU-nál hatékonyan képviseljék a közös érdekeiket - egyebek közt ezt állapították meg a hat ország területfejlesztési minisztereinek keddi budapesti tanácskozásán résztvevõk.

A kamarai együttmûködés erõsítésérõl írtak alá megállapodást a visegrádi országok (V4) kereskedelmi és iparkamarai vezetõi csütörtökön Budapesten.

A visegrádi országok közös védelmi tervezési együttmûködésérõl, hosszú távú védelmi elképzelés megalkotásáról, valamint a 2016-ban készenléti szolgálatba álló V4-EU harccsoportról írtak alá megállapodási dokumentumokat a négy ország védelmi miniszterei Visegrádon.

Közös nyilatkozatban üdvözölték az új ukrán vezetést a visegrádi országok (V4) házelnökei, egyúttal hangsúlyozták: Ukrajna stabilitása, területi integritása és demokratikus átalakulása a V4-eknek is érdekük.

A Visegrádi Csoport magyar elnöksége június 30-ával, azaz szerdával véget ért, a következõ egy évre Szlovákia veszi át a posztot.
« 1. oldal »