2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Akkor kedd…2016-02-28 17:24:34
Akkor kedd…Jó ideje keserveskedünk a vasárnapi nyitva tartással, illetve azzal, hogy legyen belõle népszavazás, vagy ne. Nekem is lenne javaslatom: a boltok keddenként legyenek zárva, vasárnap pedig hagy vegyük, amit akarunk és ott, ahol akarjuk. Akkor kedd… Réti János írása.

 

Áprilisra több mint kétezer fõvel csökkent az alkalmazottak száma a kereskedelemben a vasárnapi boltzár bevezetését követõen. Létszámcsökkentés korábban csak akkor volt, amikor esett a piac.

Vasárnap már nem nyithatnak ki a világörökségi területen sem a kiskereskedelmi üzletek, miután pénteken megjelent a kiskereskedelmi szektorban történõ vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény módosítása.

Az Országgyûlés hétfõtõl szerdáig ülésezik a jövõ héten. A képviselõk kedden a világörökségi területekre is kiterjeszthetik az üzletek kötelezõ vasárnapi zárva tartását, ugyanakkor a többi napon lehetõvé tehetik, hogy a jelenlegi reggel hat óra helyett már fél ötkor kinyithassanak a boltok. A parlament emellett tárgyalni kezdheti a pénzügyi szolgáltatók felügyeletére vonatkozó szabályok szigorítását.

A vasárnapi zárva tartást elrendelõ törvény március 15-i életbe lépése óta erõsödött ugyan a pénteki, szombati forgalom a plázákban, de még nem kompenzálja a vasárnapot – válaszolta az MTI érdeklõdésére Balatoni Judit, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének (MBSz) fõtitkára kedden.

A világörökségi területekre is kiterjeszti a vasárnapi munkavégzés tilalmát a kereskedelemben a kormány az Országgyûlés elé kedden beterjesztett törvényjavaslatban.

Az Országgyûlés kedden módosította a munka törvénykönyvét, amelynek értelmében azok a kereskedelmi alkalmazottak lesznek jogosultak százszázalékos vasárnapi bérpótlékra, akik olyan boltban dolgoznak, amely csak az adventi vasárnapokon és az év egy tetszõleges vasárnapján nyithat ki.

Várhatóan a jövõ héten jelenik meg a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényhez kapcsolódó kormányrendelet - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtökön az MTI megkeresésére.

A hazai bevásárlóközpontok nagy többsége március 15-e után is fogadja a látogatókat vasárnaponként, a törvény elõírásainak betartása mellett - közölte a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége (MBSZ) szerdán az MTI-vel.

Bár az ügyfelek online megrendelhetik a számukra szükséges termékeket, azok kiszállítása 22 és 6 óra között, valamint munkaszüneti és vasárnapi napokon nem történhet meg - erõsítette meg az MTI érdeklõdésére kedden a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Vezetõ közgazdászok szerint a gazdaságunk önerõbõl évi két százalékkal képes növekedni.

Két év után azért hoztuk ismét elõ az üzletek vasárnapi nyitva tartásának a kérdését, mert az elõzõ kormány idején abban állapodtunk meg, hogy akkor térjünk erre vissza, amikor jobb lesz az ország, a családok anyagi helyzete – ismertette kérdésünkre a KDNP városi elnöke.

A kormány megtárgyalta és támogatja a Kereszténydemokrata Néppárt javaslatát, amely a boltok vasárnapi nyitva tartását korlátozza - jelentette be a kisebbik kormánypárt frakcióvezetõje.

Néhány kivételtõl eltekintve elrendelnék az üzletek vasárnapi zárva tartását egy friss törvénymódosító javaslat szerint - írta pénteki számában a Magyar Nemzet a lap birtokába jutott törvénymódosító csomagra hivatkozva.

Vasárnap többet alhatunk!2012-10-26 20:28:34

Vasárnap többet alhatunk!
Ami az õszi óraátállítás biztos nyeresége: vasárnap egy órával tovább szundikálhatunk.

Vasárnap nyitnak a strandok2011-04-28 09:34:46
Hajdú-Bihar - Árat csak óvatosan emelnek a megyénkbeli fürdõk.

A legtöbb megyénkbeli fürdõben lehet majd pancsolni május elsején, a strandszezon hagyományos nyitónapján. Kabán gõzerõvel folyik a munka, hogy vasárnapra befejezõdjön a fõépület homlokzatának és tetejének felújítása, a medencék tisztítása, javítása – tudtuk meg Borbély Alfréd fürdõvezetõtõl.

« 1. oldal »