2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Vasárnap kiderül, ki a legény a talpán, ugyanis a hajdúszoboszlói szabadtéri színpadon három régió erõs emberei küzdenek meg egymással a Hajdú Vitéz Kupa keretében.

Sóvám napok Réven2010-06-09 08:51:30

A Magyarország-Románia Határon átnyúló Együttmûködési Program keretében a következõ közös rendezvényt a Bihor megyei Réven tartották.

A vancouveri téli olimpia szervezõi bocsánatkérések közepette bejelentették, hogy kicserélik azt a hibás jéggépet, amelynek problémái miatt többször is el kellett halasztani a gyorskorcsolya versenyeket.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából szavalóversenyt rendeztek a település iskolájában. A felsõ tagozatos tanulóknak két verset kellett megtanulniuk.

Finomabbnál finomabb házi készítésû remekmûvekkel versenyezhettek az ízek kedvelõi Csökmõn, január 23-án délután a Faluházban.

Ma délután 13 óráig várják a nevezõket Csökmõn a Faluházban, ahol második alkalommal rendezik meg a Népi ízek versenyét.

Erdei Sára, a csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola zenei tagozatos tanulója november 25-én részt vett a XI. Országos Zeneiskolai Klarinétverseny területi válogatóján, amit Nyíregyházán rendeztek meg a Vikár Sándor Zeneiskolában. A huszonhét versenyzõ három megyébõl érkezett, és négy korcsoportban mérhette össze tudását. Sára korcsoportjába nyolcan neveztek. Õ lett a negyedik helyezett, aminek színvonalát emeli, hogy ilyen kis településrõl nem érkezett másik versenyzõ.

Grafikaverseny hatodjára2009-04-08 11:39:54

  Hatodik alkalommal gyûltek össze a környékbeli gyerekek, hogy rajztudásukat összemérjék. Zsákáról, Szeghalomról, Vésztõrõl, Füzesgyarmatról, Komádiból és Csökmõrõl összesen ötvenhét tanuló szállt versenybe. Alapos zsûrizés után, a négy korcsoportban az alábbi helyezések születtek:

Szavalóverseny2009-03-31 14:13:02

 

      Szavalóversenyre gyûltek össze a gyerekek március 28-án délután a csökmõi Faluházba.

Hajdú-Bihar megyében négy olyan oktatási intézmény mûködik, melyekben rendészeti pályára történõ felkészítés folyik - biharekesztesi Bocskai István Gimnázium és Szakképzõ Iskola, berettyóújfalui Bessenyei György Szakközépiskola, püspökladányi Karacs Ferenc Gimnázium Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium.

   Három tanuló vett részt a komádi Barsi Dénes Általános Iskolából a Bocskai Napok vetélkedõn, amit a biharkeresztesi Bocskai István Gimnázium szervezett.


 

Ételekkel versenyeztek2009-02-02 09:37:49

  Elõször rendezte meg a csökmõi Faluház a Népi Ízek Versenyét január 31-én délután. Az újdonsült kezdeményezés megmozgatta az embereket, sok finomságot hoztak zsûrizésre.

Versenyfelhívás2009-01-28 15:40:06

Az Apáczai Kiadó Szivárvány heted 7 határon gyermekújságjának "Tiszán innen, Dunán túl..." ALSÓ TAGOZATOS NÉPDALÉNEKLÉSI VERSENYE, mint minden évben, most is megrendezésre kerül két, (1-2 osztályos, 3.-4. osztályos) kategóriában (az 5.-6. osztályos kategória az Apáczai Kiadó felsõ tagozatos népdaléneklési versenyén vehet részt.

Versenyt rendez a Püspökladányi Városi Lövész és Tömegsport Klub november 16-án a lövészet kedvelõinek.

Mikepércs -A Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Mûvelõdési Központ csatlakozva a Magyar Olvasástársaság felhívásához megyei mesemondó versenyt rendezett a Népmese Napja tiszteletére a megye településein élõ általános iskolások részére.

« Előző « 3. oldal »