2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A januártól vizsgázók már több és részletesebb kérdéssel találkozhatnak.

Hidegben a kocsiban2015-02-16 10:00:19

A hidegben a megfelelõen kiválasztott öltözettel is hozzájárulhatunk a biztonságos vezetéshez.

Kis része tartja fontosnak, hogy legyen pokróc, vagy egy zsák homok a kocsiban.

Olyannak adom meg a jogosítványt, akivel mernék egy utcában közlekedni.

Egy új rendelettervezet értelmében a jövõben változhat a jogosítványhoz szükséges egészségügyi alkalmassági vizsgálat életkorra vonatkozó szabálya.

Téli autópálya-kisokossal segíti a rendõrség a sztrádákon közlekedõket, akikre a monotonitás és a felverõdõ piszok jelenti az egyik legnagyobb veszélyt. A kiadványnak lesz nyári változata is.

Ha jeges, havas, ha csúszik2015-01-08 18:39:25

Kisebb sebesség és jó fékezési technika. Életet menthet, aki ezt betartja.

Gyógyszert szed vagy vezet?2014-12-09 12:22:19

A jármûvezetõi képességet vénymentes gyógyszerek is befolyásolhatják.

A biztonság egyik alapkövetelménye a gumik kifogástalan állapota.

Évente 1 millió 200 ezer ember hal meg közúti balesetben a világon, azaz percenként hárman. Az Európai Unióban egy év alatt 30 ezren vesztik életüket az utakon, hazánkban pedig tavaly hat év után elõször nõtt a balesetek száma.

November 1-jétõl csak abroncsnyomás-ellenõrzõ rendszerrel felszerelt személyautókat lehet forgalomba hozni az Európai Unióban. Az intézkedés célja a balesetek megelõzése, de hasznos azért is, mert megfelelõ keréknyomással kevesebbet fogyaszt az autó, az idejében megjavított gumi pedig megmenthetõ – hangzott el a Kossuth Rádió Napközben címû mûsorában.

Közlekedési problémák télen – hogyan készüljünk fel? Milyen vezetéstechnikákat érdemes elsajátítani, mire kell különösen odafigyelni a hideg idõszakban, hol vannak az országban a legveszélyesebb útszakaszok télen?

Egyre fontosabbá válik a szállítmányozásban dolgozó gépkocsivezetõk vezetési képességeinek fejlesztése, mivel a nem gazdaságos vezetési stílus hozzájárul a tehergépkocsik tervezettnél gyorsabb amortizációjához, továbbá növeli az üzemanyag- és szervizköltségeket is – hívja fel a figyelmet a WebEye Magyarország Kft. a szállítmányozásban részt vevõ magyar sofõrök munkavégzési szokásairól készült felmérésére hivatkozva.

Világszerte már 1 millió 423 ezren csatlakoztak a felelõs alkoholfogyasztás népszerûsítéséért indított kampányhoz. A következõ cél, hogy újabb egymillió embert állítsanak a kezdeményezés mellé - jelentette ki Guy Escolme, a kampányt elindító Johnnie Walker global brand igazgatója Budapesten sajtótájékoztatón.

Nyolcadszor rendezik meg Magyarországon a Soha ne igyál, ha vezetsz! kampányt.

150 ezer forintból csak ideális esetben lehet kihozni a B kategóriás jogosítványt - hangzott el a Kossuth Rádióban. A jogosítványszerzést érintõ tavalyi változtatások hatásáról és a jármûvezetõ-oktatók panaszairól is szó volt a Napközbenben.

Dániában elsejétõl elkobozzák a részeg sofõrök autóját, a befolyó pénz az államé lesz. A magyar belügyben állítják, itthon ilyen szigor nincs tervbe véve, de Pintér Sándornak tetszik a skandináv ötlet.

Még másfél hétig, február 5-éig lehet véleményezni a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium javaslatát a KRESZ-módosításról; a szaktárca hivatalos oldalán olvasható javaslatban egyebek mellett új fényjelzések és egységes táblák bevezetése szerepel.

A téli gumikra és a biciklilámpákra vonatkozó szabályok is változnak a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent rendelet értelmében, amely több ponton megváltoztatja az autó, a kerékpár és a motor forgalomban tartásának mûszaki feltételeit rögzítõ jogszabályokat.

Október elsõ napjaira már bõséges ízelítõt kaphattunk az õszi idõjárásból. A hõmérséklet egyre többször süllyed fagypont alá, a jövõ hét elején esõ, zápor elõfordulhat, gyakori a ködös, szürke idõ.

Sem éhségünket, sem nikotinhiányunkat nem csillapíthatjuk majd a volán mögött, ha a döntéshozók úgy határoznak, hogy újabb tilalmakkal regulázzák meg a kocsiba ülõket.

Körösszegapáti csapata veretlenül nyerte a labdarúgó megye III-as bajnokságot.

Nehezebb csúszós úton vezetni, mint szárazon, de azért nem lehetetlen. Kattintson néhány jó tanácsért!

Továbbra is késik az autóvezetõ-képzés reformja, holott az illetékes minisztérium tavaszra ígérte azt - írja a Népszabadság. A lap szerint módosul az elméleti képzés, és arra is lesz megoldás, hogy az oktatók ne rövidíthessék meg a tanulókat.

Egy középiskolás fiú szerint azért van annyi motorbaleset, mert az idõsek nem tudnak vezetni, a fiatalok viszont „jól nyomják”!

« 1. oldal »