2018. június 19. Kedd, Gyárfás, Zóra.
 

Összesen 35 milliárd forint vidékfejlesztési forrásra lehet pályázni a 2007-2013 között még fel nem használt keret terhére, így Magyarország várhatóan 100 százalékosan felhasználhatja az előző uniós költségvetési ciklusban e területen rendelkezésre álló forrásokat – közölte a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

A kormányzat arra törekszik, hogy az agráriumban dolgozóknak stabil megélhetést biztosítson és az intézkedésekkel új, versenyképes béreket nyújtó munkahelyeket teremtsen - mondta Viski József, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten konferencián a tárca közleménye szerint.

A számítások szerint Magyarország teljes mértékben felhasználja a rendelkezésére álló mintegy 1500 milliárd forintnyi 2007-2013 közötti uniós vidékfejlesztési forrást - mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

A következő években több EU-forrás jut a vidéki élet vonzerejének növelésére. Ezt a szerteágazó tevékenységet hangolja össze a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH), amely több száz új program, a helyi közösségeket erősítő ötlet megvalósítását támogatja – mondta Mezőszentgyörgyi Dávid, a két éve alakult szervezet főtitkára az MTI-nek.

Helyben megtermelik és immár fel is tudják dolgozni a húst, a növényeket.

A vidék él, és élni akar2013-09-25 11:33:41

Több mint 500 milliárd forint jut a térség gazdasági fejlesztésére és foglalkoztatási helyzetének javítására az elkövetkezendő 7 évben. A többi között erről és a vidékfejlesztési struktúra főbb elemeiről volt szó azon a konferencián, amelyet szeptember 23-án a Megyeháza Árpád termében rendeztek.

A helyi termékek és közösségi kultúra is hozzájárul a vidék életképességének erősítéséhez.

Fotók: HajduPress, Nyírő GizellaTúlzás nélkül mondhatjuk, augusztus utolsó hetében Berettyóújfalura szegeződött a megye, de legalábbis Bihar tekintete. Két uniós projekt is lezárult – a könyvtárban és a kistérségben - , nálunk tartották a megyei iskolai és múzeumpedagógiai tanévnyitót, s a második világháború utáni első népfőiskolai módszertani épület alapkövét is városunkban rakták le.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!