2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Pénteken még többfelé hőség lesz, a szombaton érkező hidegfront nyomán viszont mintegy 10 fokos lehűlésre, záporokra, zivatarokra kell számítani. Az államalapítás ünnepén is borús, sokfelé szeles, esős lesz az időjárás – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

Áram nincs, rendõr van2015-07-26 13:47:37

Folyamatos a rendõri jelenlét a vihar miatt áram nélkül maradt településeken.

Jégesõvel jött a vihar2015-07-26 13:40:55

Fákat csavart ki és faágakat tépett le a jégesõvel, felhõszakadással és viharos erejû széllel lecsapó felhõszakadás szombat délután a Fertõhomok, Hegykõ és a 85-ös út által határolt területen. Több településen áramszünet van. A vihar miatt több vonalon késnek a vonatok. A fõvárosban jég is esett, 25 helyszínre riasztották a tûzoltókat.

A szerda délutáni vihar csúcsidõszakában 189 riasztást kaptak a mentõk a fõvárosból és környékérõl, ezek közül 63 lehetett összefüggésben a viharral - közölte Gyõrfi Pál, az Országos Mentõszolgálat szóvivõje.

A heves zivatar és a felhõszakadás veszélye miatt Hajdú-Bihar mellett Somogy és Zala megye több járására is másodfokú riasztásokat adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtök délután. Emellett az ország nagy részén, köztük Budapesten is elsõfokú riasztások vannak érvényben.

A heves zivatar és a felhõszakadás veszélye miatt Hajdú-Bihar megye több járására másodfokú riasztásokat adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtök délután. Emellett az ország nagy részén, köztük Budapesten is elsõfokú riasztások vannak érvényben.

Mindenhol mérsékelték a korábban kiadott másodfokú riasztásokat, de az ország nagy részén továbbra is elsõfokú figyelmeztetés van érvényben a heves zivatar és a felhõszakadás veszélye miatt.

A szél miatt kialakult hatalmas porvihar nehezítette a közlekedést szerdán a Debrecen és Hajdúszovát közötti úton.

A héten melegszik az idõ2015-04-21 08:48:54

A héten is többször lehetnek hûvösek az éjszakák, elõfordulhatnak mínuszok, de nappal 20 Celsius-fok körüli maximumhõmérsékletre lehet számítani – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel. Az országos középtávú elõrejelzés szerint sok napsütés várható, de többször lehetnek záporok, helyenként zivatarok, s sokfelé ismét erõs, viharos lesz a szél.

A mai napra az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki az intenzív szél miatt, helyenként akár 90 km/h-nál is erõsebb széllökésekre kell készülni. Hajdú-Bihar megyében az erõs levegõmozgás helyenként nagy mennyiségû homokot kavar fel.

Négy megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat az erõs szél veszélye miatt.

A hétvégén is többfelé kisüthet a nap, de emellett esõre is számítani kell. Emellett erõs, helyenként viharos lesz a szél. Néhány fokkal mérséklõdik a meleg: eleinte néhol még akár 21 Celsius-fok is lehet, de a hét végére néhol csak 9 fokig emelkedik a hõmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Tizenhárom megyére adtak ki figyelmeztetést a várható viharos szél, illetve a jelentõs mennyiségû csapadék veszélye miatt csütörtökre.

A heves zivatarok miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több járására másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön kora este. Ezeken a területeken a következõ órákban olyan zivatarokra kell készülni, amelyeket kárt okozó szél, nagyméretû jég kísérhet. Mindemellett az ország nagy részén várhatók még intenzív esõzések.

Az egész országra figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtökre a várható heves zivatarok, felhõszakadás, viharos szél, illetve a sok esõ miatt. Három megyében tartós hõségre is figyelmeztetnek.

Több keleti megyében kedden is várhatók heves esõzések, de ezzel együtt tartós hõségre is figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A szélsõséges, viharos idõjárás miatt eddig csaknem 25 ezer kárbejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz az elmúlt három hétben, a károk becsült értéke elérheti az 1,8 milliárd forintot – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfõn.

Tíz megyében és a fõvárosban továbbra is készülni kell jelentõs esõzésekre. Több helyen viharos széllel, illetve jégesõvel járó heves zivatarok is lehetnek.

A várható felhõszakadás miatt tizenöt megyére és a fõvárosra ismét figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Öt megyében és Budapesten a várható heves zivatarok miatt ugyancsak elsõfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az idõjárás okozta károk miatt mintegy 3940 kárbejelentés érkezett az Aegon Magyarországhoz július 28. és augusztus 4. között, a károk becsült összege megközelíti a 340 millió forintot – tájékoztatott a biztosító hétfõn.

Ismét elérhetõk az Országos Meteorológiai Szolgálat aktuális veszélyjelzési információi – tájékoztatta a szolgálat vasárnap este az MTI-t.

Keddre a várható felhõszakadás miatt adtak ki figyelmeztetéseket az egész országra, több megyében heves zivatarok is lehetnek.

Több járásra narancssárga, vagyis másodfokú riasztásokat adtak ki heves zivatarok, illetve felhõszakadás miatt.

Volt, ahol 90 milliméternyi esõ hullott az elmúlt viharos, csapadékos három napon. Áprilisban egész hónapban azon a településen sem esett sokkal több, ahol a legtöbb csapadékot mérték – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat adataiból.

A május eleje óta tartó csapadékos idõjárás és a viharok a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei igazgatóságainak jelentései alapján több helyen is kárt okoztak a szántóföldi növényekben, a kertészeti kultúrákban és a gyümölcsösökben – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI érdeklõdésére.

« 1. oldal »  Következő »