2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Kilenc megyére és a fõvárosra szerdára is narancssárga, vagyis másodfokú, nyolc megyére pedig elsõfokú figyelmeztetést adott ki a viharos szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Négy megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat az erõs szél veszélye miatt.

A hétvégén is többfelé kisüthet a nap, de emellett esõre is számítani kell. Emellett erõs, helyenként viharos lesz a szél. Néhány fokkal mérséklõdik a meleg: eleinte néhol még akár 21 Celsius-fok is lehet, de a hét végére néhol csak 9 fokig emelkedik a hõmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Sok csapadékkal és erõs, olykor viharos széllel kezdõdik a meteorológiai tavasz elsõ hete. Esõ lesz a jellemzõ, de többfelé hózápor, havazás is lehet. A hét elején még 10 Celsius-fok körüli meleg lesz, a hétvégén viszont néhol csak plusz 2 fokig melegszik a levegõ - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Tizenhárom megyére adtak ki figyelmeztetést a várható viharos szél, illetve a jelentõs mennyiségû csapadék veszélye miatt csütörtökre.

Éjszaka Magyarországot nyugat felõl markáns hidegfront éri el erõs lehûléssel, viharos széllel, jelentõs csapadékkal – közölte kedden az MTI-vel az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely az egész országra adott ki különbözõ szintû – elsõ-, másod-, illetve harmadfokú – figyelmeztetéseket adott ki.

A heves zivataros idõjárás miatt országszerte 45-ször riasztották a tûzoltókat az elmúlt 24 órában – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság szóvivõje hétfõ reggel az MTI-vel.

Hat megyére és a fõvárosra másodfokú, az ország többi részére elsõfokú figyelmeztetést adott ki hétfõre a várható viharos szél miatt a meteorológiai szolgálat.

« 1. oldal »