2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Jóllehet a tuberkulózis hazánkban már nem népbetegség, a baktériumok által okozott halálos megbetegedések között világszerte még ma is elsõ.

Nekünk nemzeti ünnepünk, de a világnak ez mást jelent. John F. Kennedy elnök 1962. március 15-én tette közzé a legalapvetõbb fogyasztói jogokat tartalmazó történelmi nyilatkozatát, melyben a négy alapvetõ fogyasztói jogot (jog a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez) foglalta össze.

A Közösségi Ház és Városi Könyvtár dolgozói ismét megemlékeztek a vizes élõhelyek világnapjáról.

Magyarországon kétszázötven patológus szakorvos dolgozik, pedig a betegellátás ennek kétszeresét igényelné, és ezen a helyzeten csak úgy lehet változtatni, ha a meglévõ emberi erõforrásokat a legkorszerûbb informatikai fejlesztésekkel segítjük és egyúttal jelentõs erõfeszítéseket teszünk a szakemberképzésben – olvasható a négy orvosegyetem közös közleményében.

A cukorbetegség hazánkban minden tizedik embert érint. Körülbelül 800 ezer a kezelt páciensek száma, és majdcsak ennyi azoké is, akik még nem tudnak róla.

A magasvérnyomás-betegség Magyarországon több mint 3 millió embert érint, és bár idõskorban a leggyakoribb, a megelõzést érdemes már fiatal korban elkezdeni – hívja fel a figyelmet a Magyar Hypertónia Társaság a hipertónia világnap alkalmából.

« 1. oldal »