2018. április 21. Szombat, Konrád.
 

A legtöbben csak akkor kapnak észbe, hogy jó lett volna valahogyan megelőzni a megfázást, amikor már folyik az orruk, kapar a torkuk, tüsszögnek vagy borzonganak a láztól. Ám ha valaki mégis inkább felkészülne a szezonra, akkor jó, ha tudja: igenis létezik néhány trükk, amellyel legalább csökkenthető a megfázás esélye.

A cékla valamiért nem a legkedveltebb zöldségek egyike, pedig megérdemelne egy tisztességes rehabilitációt: feltűnően olcsó, könnyen hozzáférhető, igazi vitaminbomba és ezer féle étel készülhet belőle.

Nyakunkon az influenzaszezon. Megoldást jelentenek-e a betegségek ellen a vitaminok? Mennyit szedjünk ezekből? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

A súlyos D-vitamin-hiány a halálozás kockázatát 50 százalékkal növeli a súlyos és krónikus betegeknél – állítja dr. Szabó András, a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyerekgyógyászati Klinikájának igazgatója.

A csipkebogyó erős antioxidáns hatásának köszönhetően védi egész immunrendszerünket.

Az erős immunrendszerért2015-01-26 12:43:00

Az évszakhoz képest enyhe idő miatt nagyon sokan betegednek meg a levegőben terjedő vírusok és baktériumok miatt.

Meglehet, hogy tápanyagok tekintetében nem csak az számít, ami az ételben, hanem az is, ami rajta van. Azt persze senki sem mondja, hogy együnk koszt.

Őszi vitaminpótlás2014-11-22 09:53:50

Ősszel különösen fontos, hogy szervezetünk megfelelő mennyiségű vitaminhoz jusson, mert így immunrendszerünk ekkor is biztos védelmet nyújt számunkra.

Tél végére a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos. A betegségek megelőzésére, az immunrendszer erősítésére, különösen csecsemőknél és kisgyerekeknél, de felnőtteknél is nagyon fontos lenne a megfelelő D-vitamin-pótlás.

Napjaink rohanásában, ahol a stressz és a szervezetre káros külső hatások mindennaposak, egyáltalán nem mindegy milyen élelmiszereket, italokat fogyasztunk. Számtalan negatív tényező rövidíti meg az életünket, melyekbe sokszor bele sem gondolunk, holott hosszútávon megannyi betegség kiváltó okai lehetnek.

A NASA által támogatott laboratóriumi kísérlet szerint a B3-vitamin szénben gazdag meteoritokkal érkezhetett az ősi Földre. Az eredmény fontos momentum lehet az élet eredetének kutatásában.

Egyre több kutatási eredmény születik a cink élettani szerepéről, illetve a hiányával járó kórképekről. Kinek, mikor ajánlott a plusz cink bevitele, illetve hogyan tudjuk természetesen fedezni a szükségletünket?

Az influenza ellen nem a C-, hanem a D-vitamin véd. A magyarok több mint 90 százaléka azonban tél végére D-vitaminhiányos.

A Smithsonian Intézet magazinjának összeállítása szerint a multivitaminok nem csökkentik a rák és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A nagy dózisú C-vitamin nem véd a megfázástól.

Szakemberek kijelentették, hogy az étrend-kiegészítők nem szükséges, hatásuk káros is lehet. Ezt a megfogalmazást három nagy kutatásra alapozva tették és szimpla pénzkidobásnak nevezték ezen szereket.

A vitamin bevitel télen-nyáron egyaránt fontos szervezetünknek. A könnyen elkészíthető vitaminkoktélokkal a legegyszerűbb pótolni a fontos vitaminokat.

A szakemberek szerint a magyar emberek 70 százaléka D-vitamin-hiánnyal küzd. Ez gyengíti az immunrendszert, és olyan betegségek kialakulásához vezethet, mint a csontritkulás, a depresszió, az érelmeszesedés és a meddőség.

A rák ősi ellenszere2013-07-10 09:30:44
Egy fantasztikus anyag működik a szervezetünkben. Amerikai kutatók mester hormonnak nevezték el. Segít a vérnyomás, a csontsűrűség, a hangulat, a viselkedés, izomerő szabályozásában, serkenti a haj növekedését, az immunrendszer működését. Felelős a programozott sejthalálért, úgynevezett apoptózisért, melynek feladata a sérült vagy rákos sejtek szaporodásának megállítása.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!