2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Az elsõ részben küzdöttek az idõvel, a másodikban a „múzsájuk” volt.

Ma reggel a matematika írásbelikkel folytatódnak az érettségik. Középszinten 1 252 helyszínen 77 236 vizsgázó, emelt szinten 84 helyszínen 3 696 diák ad számot tudásáról.

A januártól vizsgázók már több és részletesebb kérdéssel találkozhatnak.

Káosz a KRESZ-vizsgán2015-01-12 18:09:13

A januártól életbe lépõ kérdéssor sok bonyodalmat okozhat még a leendõ autóvezetõknek.

Megújítja és bõvíti a KRESZ-vizsgakérdéseket a Közúti Gépjármû-közlekedési Hivatal - közölte Érsek István, a hivatal vezetõje hétfõn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az igazságügyi kapcsolatokért felelõs államtitkár, aki elsõdleges feladatai közé sorolta e két terület áttekintését. A kormányzati ciklus közepére várható, hogy ha szükség van tartalmi változtatásra, az ahhoz szükséges javaslatokat megtegyék.

Hétfõn folytatódnak az írásbeli érettségi vizsgák, a diákok fizikából és rajzból adnak számot tudásukról. Az írásbelik május 26-án zárulnak, ezt követik június 5-tõl az emelt, majd a középszintû szóbelik.

Évtizedek óta hagyomány, hogy a kis óvodások is köszöntik az édesanyákat, nagymamákat, keresztanyukákat május elején.

Nagy várakozás elõzte meg a nyíracsádi mazsorettek félévi vizsgagáláját, melynek február 15-én délután a helyi mûvelõdési ház adott otthont.

Az elméleti vizsgát már régebben letették, a növénytermesztéssel kapcsolatos ismereteikrõl is sikerült számot adniuk. A napokban állattenyésztési tudnivalókból kellett

Új, az uniós normáknak is megfelelõ KRESZ-t akarnak a  FIDESZ szakpolitikusai, ami valószínûleg azzal járhat, hogy mindenkinek, aki vezet és továbbra is vezetni akar újra kell vizsgáznia.


Körösszegapáti – Hat református fiatal, Bethlendy Dániel, Gerner László, Gyöngyi Dóra, Szabó Szabina, Szilágyi Enikõ és Tokai Dóra döntöttek úgy Körösszegapátiban, hogy Isten és a gyülekezet elõtt vallást tesznek hitükrõl és konfirmációi vizsgát tesznek.


Debrecen – “A fene bánná, hogy néhány ezer forinttal drágul a mûszaki vizsga, ha csak ez terhelné pluszban az autósok pénztárcáját. Csakhogy a benzinkútnál már jó ideje 450 forint körüli áron mérik a benzint, a szervizben hatezer forintos óradíj alatt a franciakulcsot se nagyon emelik fel a szerelõk, a kötelezõvé tett gyerekülés és telefon-kihangosító szett is egy vagyonba kerül, és akkor még nem beszéltem a 400 forintos óránkénti parkolási díjról, ami a fõvárosi ötödik kerületivel vetekszik” – válaszolta érdeklõdésünkre János, miközben már a sokadik 200-as érmét nyelette el a Dósa Nádor téri parkolóautomatával. Ügyintézni indult…

Polgárõrök vizsgáztak2010-07-05 09:19:45

A Pocsaji Polgárõr Egyesület vezetõsége gyûlést tartott július 4-én délelõtt az iskola tornatermében - tájékoztatta portálunkat Nagyné Kelemen Mónika.

Hétfõn nemzetiségi nyelv és irodalomból, valamint nemzetiségi nyelvbõl, kedden emelt szinten informatikából, valamint latin és héber nyelvbõl, szerdán biológiából, csütörtökön kémiából és földrajzból, ...
Visszajár a 17 ezer forint2010-03-25 13:38:04
Sokuk még nincs 14 éves, de már középfokú német nyelvvizsgát ír, ráadásul ingyen. A bólyi általános iskolában 17 gyerek vizsgázott kedden írásban németül. Erre Magyarországon még nem volt példa.
« 1. oldal »