2019. szeptember 16. Hétfő, Edit.
 

Érdekességek az Utasellátó múltjából – az úti vendéglátás relikviáin keresztül.

Közvetlen vonatjárat indult az osztrák fõváros és Debrecen között, ez alkalomból rendezett Debreziner Wurst-partit a Magyar Turizmus Zrt. Bécsben, az Albertina elõtti téren csütörtökön.

A hétvégi óraátállítás néhány nemzetközi és belföldi vonatot érint, de emiatt a vasúti menetrendet nem kell módosítani – közölte a MÁV Zrt. szerdán az MTI-vel. Vasárnap térünk át a nyári idõszámításra, 29-én hajnali 2 órakor kell 3 órára átállítani az órákat.

A MÁV-csoport vezetése megállapodott a szakszervezetekkel arról, hogy átlagosan 3,4 százalékkal emeli a vállalatcsoport mintegy 35 ezer munkavállalójának keresetét - tájékoztatta a vasúttársaság csütörtökön az MTI-t.

Két év alatt több mint tízmilliószor csatlakoztak az utasok a vonatokon kiépített ingyenes fedélzeti wifi interneteléréshez, a 2013 márciusától bevezetett díjmentes szolgáltatás 770 kocsiban mûködik az elõvárosi és egyes távolsági, valamint InterCity járatokon - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.

Jövõre indulhat a MÁV hazai fejlesztésû, nemzetközi használatra szánt IC+ kocsijának gyártása - közölte a Világgazdaság és a Magyar Nemzet szerdai számában.

Kelet felé, nyugat felé2014-12-31 10:06:05

Megyénk közvetlen vasúti összeköttetésbe került Béccsel.

A debreceni rendõrök két fiatalkorút fogtak el, akik a gyanú szerint ellopták a sértett mobiltelefonját, amíg õ a vonaton aludt.

A súlyos és gyakran halálos balesetek megelõzése érdekében az "Érj haza biztonságban!" vasútbiztonsági kampány keretében november 24-tõl tíz nap alatt 120 alkalommal ellenõrzött a rendõrség és a MÁV közösen - közölte Kertész Ottó, a MÁV Zrt. biztonsági fõigazgatóságának vasõtbiztonsági vezetõje csütörtökön a kampányzáró sajtótájékoztatón Budapesten.

Ingyen utazhatnak a szlovák vasúton a 15 évnél fiatalabbak, a diákok és a nyugdíjasok – a pozsonyi kormány még októberben döntött errõl. A kedvezmény nem csak a szlovák állampolgárokra érvényes, a külföldi, így a magyar nyugdíjasokra és diákokra is vonatkozik.

Debrecen – Hortobágy EC, Avala EC – az új közvetlen bécsi kapcsolatok.

 

Rövidebb menetidõ, új, közvetlen összeköttetések és sûrûbb vonatközlekedés jellemzi a 2014. december 14-tõl életbe lépõ vasúti menetrendet - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a MÁV-Start.

Forgalomba állt a MÁV-Start két saját fejlesztésû és gyártású IC+ kocsija, melyek szerdától kezdve az ország több térségében szállítják az utasokat.

Egyre többen használják a MÁV ingyenes wifi szolgáltatását a vonatokon és a vasútállomásokon.

A tervek szerint mintegy öt óra alatt tenné meg a vonat a közel 500 kilométeres utat.

A vasúti fejlesztések a következõ, 2014-2020-as uniós fejlesztési idõszakban is elsõbbséget élveznek, a modernizációra költött összeg megduplázódik, összesen ezer milliárd forint lesz - ismertette a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedési operatív programokért felelõs helyettes államtitkára.

A MÁV, a GYSEV és a volán-járatokra szeptembertõl érvényes havi diákbérletekkel már szerdától, augusztus 27-tõl lehet utazni a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) döntésének értelmében.

A Budapest-Teherán vonalon hamarosan induló Orient expressz elõzményeit elevenítette fel a Kossuth Rádió Szombat reggel címû mûsorában Illés András történész.

Komoly fejlesztési munkálatok zajlanak a 101-es vasútvonalon.

Személyautóval ütközött egy vonat a Hajdú-Bihar megyei Sárándnál szerda este. Az autóban utazók közül egy ember életveszélyes sérülést szenvedett.

A MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint egy év szükséges a sorozatgyártás elõkészítéséhez, és akkor indulhat el a gyártás "feltéve, hogy a MÁV-Start Zrt.-nek lesz pénze magyar gyártású IC-kocsi fejlesztésére".

Az InterCityk 2016-tól kevesebb mint három óra alatt megtehetik a Sátoraljaújhely-Budapest közötti távot - írja az Észak-Magyarország.

Bevált a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által tavaly kidolgozott szabályozás: csökkent a fémlopások száma, és átláthatóbb lett a fémkereskedelmi szektor – errõl az NGM és a MÁV közös közleményben tájékoztatta kedden az MTI-t.

Az elmúlt hetekben teljesen megújult a Budapest-Keleti, az ország legforgalmasabb pályaudvarának vizuális és hangos utastájékoztatási rendszere.

A MÁV-START Zrt. júniustól ismét maga üzemelteti a nemzetközi járatokban az étkezõkocsikat: a nyári idõszakban a Balaton északi és déli partjára közlekedõ vonatokon is újra lesz büfékocsi.

« 1. oldal »  Következő »