2024. április 24. Szerda, György.
 

Az idei nyári menetrend június 21-tõl augusztus 31-ig lesz érvényes, de a MÁV-Start honlapján már hétfõtõl megnézhetõ és letölthetõ – hívta fel a figyelmet a vasúttársaság hétfõn.

Változik a közösségi közlekedés menetrendje a húsvét és az iskolai tavaszi szünet miatt, a Volán-társaságok, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MÁV járatai is a szokásostól eltérõen közlekednek a hétvégén.

Az egyik legnépszerûbb motorvonatból további negyvenkettõt állítanak forgalomba azokon helyeken ahol befejezõdnek a pályafelújítások.

Komádiba ismét vonattal?2014-03-14 19:34:44

A dél-bihari kisváros lakosai a mai napig hiányolják a vasúti közlekedés lehetõségét.

A motorvonatok annak a 42 darabos flottának az elsõ jármûvei, amelyrõl a MÁV-Start és a Stadler még 2013 márciusában írt alá szerzõdést.

A regionális tarifák kiterjesztésével így 1400 kilométeren, a hazai vasúthálózat ötödén lesz olcsóbb az utazás - jelentette be Völner Pál.

A MÁV-Start Zrt. felújítási programjában megjelölt 735 jármû wifirouterrel történõ felszerelése hamarosan befejezõdik, így évente akár 50 millió utasnak lesz lehetõsége ingyen netezni a vonatokon - közölte a személyszállító vasúttársaság pénteken.

Február közepétõl újabb 15 mellékvonalon lesz elérhetõ a regionális vasúti tarifa, az ehhez kapcsolódó kedvezmény mértéke pedig 15-rõl 25 százalékra emelkedik - jelentette be Gyõrben Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelõs államtitkára.

Mentesítõ járatokat és több kocsival közlekedõ szerelvényeket indít, valamint módosított menetrendet vezet be a MÁV-Start a karácsonyi-szilveszteri idõszakban.

A szolnoki jármûjavítóban elkészített IC+ vasúti kocsik a teszteken jól vizsgáztak, így megrendelés esetén meg is indulhat a sorozatgyártás.

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. szerzõdést kötött a vasúti vezeték nélküli kommunikációs hálózat (GSM-R) szállítására a tendernyertes Kapsch CarrierCom Kft. és az MVM Ovit Zrt. közös ajánlattevõvel.

Mióta három százalékos kedvezményt vezetett be az otthon kinyomtatott és az elektronikusan bemutatott vonatjegyekre a MÁV, ezek aránya megduplázódott, ennek köszönhetõen csökkent a pénztáraknál a sorban állás ideje.

Illusztráció
Budapest, 2012. augusztus 29., szerda (MTI) – Vasárnap hajnalban megszûnik a lõszermentesítés miatti jelentõs forgalomkorlátozás, ekkortól a Budapest Nyugati pályaudvar-Szolnok-Nyíregyháza-Debrecen-Záhony, valamint a Budapest Keleti pályaudvar-Miskolc-Nyíregyháza vasútvonalon valamennyi személyszállító vonat közlekedik – közölte a MÁV-Start Zrt. szerdán a honlapján.

 

Jelentõs változások jönnek õsztõl a buszokon és vonatokon. Tudja meg, mire számítson!

 

Módosított menetrend a a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Budapest vasútvonalon
A Budapest–Szolnok–Debrecen vasútvonal Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás közötti szakaszán a vasúti pálya felújításának elõkészítése során a napokban II. világháborús lõszerek kerültek elõ, a földfelszín alatt mintegy 80-100 cm mélységben.

 


2011. december 11-tõl változik az éves vasúti és autóbuszos menetrend, számos részében megújult kínálati lehetõséget biztosítva azoknak, akik belföldi és nemzetközi utazásukhoz a közösségi közlekedést kívánják igénybe venni.

Vonatkarambol Debrecenben2010-08-09 11:01:58
Az ország több pontján is gondot okoz a víz a vonatok valamint távolsági autóbuszok közlekedésében. A MÁVINFORM szerda reggeli tájékoztatása szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Putnok és ...
Egyelõre nem tudnak magyar sérültrõl az olaszországi vonatbalesetben. A milánói konzul az RTL Híradónak azt mondta: folyamatosan kapcsolatban áll a külképviselet a hatóságokkal.
Majdnem elcsapta a vonat2010-02-11 17:43:28
« Előző « 2. oldal »  Következő »